Vágólapra másolva!
Zárásra eltűntették az ukrán támadás híre után összeszedett hátrányaik nagy részét az amerikai börzék pénteken. Ázsiában ma vegyesen indították a hetet az indexek.
Vágólapra másolva!

USA: Zárásig javítottak az indexek

  • Napközben nagy eséssel reagáltak arra a hírre az amerikai részvényindexek, hogy az ukrán hadsereg megsemmisítette az Ukrajnába belépő orosz konvoj nagy részét. Záráshoz közeledve azonban enyhült az eladói nyomás, és a részvényindexek javítani tudtak. Így az S&P 500 csütörtöki záróértékén fejezte be a kereskedést, a Dow Jones 0,3 százalékot gyengült, a Nasdaq viszont 0,3 százalékot erősödött.
Forrás: Investor.hu

  • Júliusban a vártnál némileg nagyobb, 0,4 százalékos volt az amerikai ipari kibocsátás bővülése havi alapon. A Michigani Egyetem augusztusi fogyasztói bizalmi indexe viszont csalódást okozott, mivel 79,2 pontra csökkent a júliusi 81,8 pontról, miközben a szakértők 82,5 pontos értékre számítottak. A dollárt nem tudták erősíteni a statisztikák, így annak euróval szembeni árfolyama az 1,34-es szint körül mozog ma reggel.
  • Év végéig meghosszabította az Allerganra (NYSE) tett felvásárlási ajánlatának határidejét a Valeant (NYSE). A gyógyszeripari óriás azután döntött így, hogy az eredeti ajánlat a hétvégén lejárt. Az Allergan továbbra is ellenzi az ügyletet, ráadásul be is perelték a riválist azzal az indokkal, hogy a Valeant bennfentes kereskedés révén nagy profitot szakasztott le a felvásárlási ajánlatának bejelentése előtt. A Valeant 1,1 százalékos, az Allergan 1,7 százalékos pluszban zárt pénteken.
  • Londonból Írországba tehetik át működésüket egyes nagy amerikai bankok, amennyiben Nagy-Britannia kilép az EU-ból – írja az FT. A tengerentúli pénzintézetek közül a Bank of America (NYSE), a Morgan Stanley (NYSE) és a Citigroup (NYSE) is elkészített egy "költözési tervet” a britek kilépésének esetére. Az amerikai bankok attól tartanak, hogy ha a britek elhagyják az EU-t, ők is elveszítenek számos, az ország uniós tagságával együtt járó kedvezményt.

ÁZSIA: Vegyes a kép

  • Nem alakult ki egységes irány a főbb ázsiai tőzsdéken, a tokiói részvényindex gyakorlatilag stagnált, míg Sydneyben és Sanghajban kisebb pluszokat lehet látni, viszont a hongkongi parkett halvány mínuszban időzik.
Forrás: Investor.hu