Nem csak a BKV kaszált nagyot a Szigeten

2014.08.19. 10:07

Idén rendkívül sikeres hetet zárt az óbudai Auchan áruház a Sziget Fesztivál alatt, a sűrű takarításnak, megerősített információs- és biztonsági szolgálatnak, kulturált körülményeknek köszönhetően napi 30 ezer vásárlót fogadott az áruház. Kiemelkedő volt a kempingfelszerelések forgalma, egy hét alatt több ezer horgászszéket, felfújható matracot, gyékényt és polifoamot, valamint az sok hálózsákot, sátrat és füldugót is értékesített az áruház a fesztivál hetében. 

Az eső is jól jött az Auchannak

Nagyon népszerű termék volt még a hét második, esősebb felében az esőkabát és a gumicsizma, valamint a takarófóliák. Összességében, az áruháznak egy átlagos augusztusi hetéhez képest közel háromszoros volt a kempingfelszerelés forgalma a Sziget Fesztivál idején, a teljes áruházi forgalomnövekedés pedig a 10%-ot is meghaladta.

A kempingszékForrás: Origo

Alkohol is jól fogyott 

A legnépszerűbb termékek a fentiek mellett az ásványvizek, üdítőitalok és alkoholos italok, valamint pékáruk és kifejezetten a fesztiválra kialakított grill menük voltak. A vevőszolgálatokon idén már a Sziget jegyek mellett pólót és papucsot is vásárolhattak a vásárlók. 

A BKV is keresett

A közlekedési vállalat adatai szerint a napijegyekből vettek a legtöbbet a Szigetre látogatók. Pontos adatokat még nem tud mondani a BKK, de a fesztivál ideje alatt a jegyekből származó bevételi többlet 10 millió forintos nagyságrendű lehet.

Citypass bevételéből is kapott a tömegközlekedés

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fővárosi Önkormányzat idén is olyan megállapodást kötött, melynek értelmében a szervezők által kibocsátott Citypass karszalagok birtokában a fesztiválozók különféle szolgáltatásokat tudtak ingyen vagy jelentős kedvezményekkel igénybe venni. Többek között a fővárosi tömegközlekedést díjmentesen használhatták, amiért a fesztivál szervezője térítési díjat fizetett a BKK-nak.

A HÉV-en és a 4-6-oson jártak a legtöbben

Ugyancsak a Sziget Fesztivál szervezőinek megrendelésére különjáratok is közlekedtek a beköltözés idején és a fesztivál végén, valamint a rendezvény tartama alatt a 6-os villamosok sűrűbben követték egymást, és a H5-ös héven is nagyobb kapacitással jártak a vonatok. Az utasforgalom növekedését is leginkább ezeken az útvonalakon érzékeltük.