Vágólapra másolva!
Megmaradt a vételi kedv zárásra is a New Yorki tőzsdéken, a technológiai túlsúlyos Nasdaq például 14 éves csúcsra ért. Ma Ázsiában is inkább emelkednek a börzék, és Európában is plusszal indulhat a nap.
Vágólapra másolva!

14 éves csúcson zárt tegnap a Nasdaq Composite index, ami 4 508,31 pontos értékével 2000 márciusi szintekre ért. Nem csak a Nasdaq, hanem a többi amerikai piac is jó formában volt, 0,8-1,1 százalékos pluszok jöttek össze a kedvező nemzetközi piaci hangulatban.

Főleg a technológiai papírok teljesítettek jól tegnap, az Apple (Nasdaq) 1,2 százalékot emelkedett, míg a Netflix (Nasdaq) és a Google (Nasdaq) 1,5 százalékot tudott erősödni. A távközlési vállalatok, és a közművek ugyanakkor nem szerepeltek jól, 0,1-0,2 százalékos mínuszokat mutattak átlagosan.

A tegnapi jó európai és amerikai jó hangulat átragadt az ázsiai vezető tőzsdékre is, a japán Nikkei 0,8 százalékot erősödött, amivel már hetedik egymást követő napon gyűjtött össze pluszt. De az ausztrál és a dél-koreai parketten is a vevők vannak többségben, egyedül a kínai indexek nem mutatnak határozott irányt.

Vártnál alacsonyabb nyereségességet ért el az előző negyedévben az Urban Outfitters (NYSE), éves alapon ugyanis 194 bázispontos volt a bruttó margin visszaesése. Az árbevétel (811,3 millió dollár), és az EPS (49 cent) ezzel együtt kicsivel várt felett alakult, az árfolyam pedig csak 0,6 százalékos mínuszba csúszott vissza zárás után.

Minimális korrekciót mutat ma reggel a WTI olaj árfolyama, ám így is csak 96,7 dollárig tudott emelkedni. Június közepe óta ezzel együtt 108 dollár közeléből egészen 96 dollárig esett az olaj, még a geopolitikai feszültségek ellenére is. Az arany továbbra is 1 300 dollár közelében ingadozik.

Folytathatják a menetelést a részvénypiacok ma is Európában, a vezető indexek 0,3-0,5 százalékos pluszban nyithatnak. Tegnap szép kis ralit lehetett látni, a pénteken látott nagy esések után 0,8-1,7 százalékos pluszban zártak az európai piacok, köszönhetően a geopolitikai feszültségek enyhülésének