Vágólapra másolva!
Új csúcsra ment az S&P500 tőzsdeindex Amerikában miután tegnap végig kitartott a jó nemzetközi hangulat. Ezzel pedig nagyon közel került a bűvös 2000 pontos álomhatár. Ma Ázsiában kisebb pluszokat látni, és az európai határidős indexek is stagnálást vetítenek előre nyitásra.
Vágólapra másolva!

Huszonnyolcadik alkalommal is csúcson zárt idén az S&P 500, miután 1 992,37 ponton fejezte be a kereskedést. A Dow Jones 17 ezer pont fölé tért vissza, így folytatódik az utóbbi napokban látott kedvező részvénypiaci hangulat. Ma ugyanakkor Janet Yellen, és Mario Draghi is beszédet tart majd, melyeket figyelemmel kísérhetnek a befektetők is.

Némileg erősödtek a főbb nyersanyagok a dollárral szemben, ám ez inkább a dollár előző napokban látott intenzív erősödése utáni korrekciójaként értelmezhető. Az arany 1280 dollárnál, a WTI nyersolaj 93,9 dollárnál található. Az EURUSD árfolyam 1,329-ig korrigált vissza.

A japán Nikkei kivételével emelkedni tudnak a vezető ázsiai részvényindexek, miután az S&P500 index csúcson zárt tegnap. Habár hatalmas pluszokról nem beszélhetünk, a főbb piacok 0,2-0,6 százalékos pluszt mutatnak. Az utóbbi napokban látott rali után ma stagnálással nyithatnak a főbb európai részvénypiacok a határidős indexek szerint.

A vártnál erősebb negyedévet zárt a Gap (NYSE), miután a ruházati óriás 1 centtel meghaladta a 69 centes EPS-várakozásokat. Bár a bruttó eredményhányad valamelyest csökkent éves alapon, és az árbevétel is „csak” a vártnak megfelelő lett, az árfolyam 0,7 százalékos plusszal reagált.

4,7 százalékot emelkedett tegnap az eBay (Nasdaq) árfolyama, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy a cég leválasztaná PayPal üzletágát a következő év elején. Korábban Carl Icahn, aktivista befektető pontosan ezt szorgalmazta, viszont akkor még elzárkózott ettől a társaság.

Vezetőt vált a Home Depot (NYSE), a lakásberendezési vállalat jelenlegi vezérigazgatója helyett Craig Menear, a jelenlegi elnök lesz majd a vezérigazgató, november 1-től. A hírekre 0,4 százalékot emelkedett az árfolyam.

Továbbra is eltökélt a Family Dollar Stores (NYSE) felvásárlása mellett a Dollar General (NYSE), miután tegnap a Family Dollar menedzsmentje elutasította a felvásárlási ajánlatot.