Vezérének fizetését sem termelte ki a Citi

A Citigroup árfolyama
Vágólapra másolva!
Kivonulhat a Citigroup a kereskedelmi banki szférából a világ harmadik legnagyobb gazdaságából. A tavalyi eredmény a japán ágnál még a bank vezérigazgatójának juttatásait sem érték el.
Vágólapra másolva!
  • Az alacsony kamatkörnyezet és a japán jegybank monetáris lazításának nyomán eltűnt a Citigroup japán leányának kamatmarzsa, ezzel együtt profitja. A japán bank 12,9 millió dollárt hozott az anyavállalatnak, míg a Citigroup vezérigazgatója 14,5 milliót keresett tavaly.
  • A Citi japán leányának értékesítését tervezi, belső források szerint már fel is keresték a szigetország három legnagyobb pénzintézetét az üggyel kapcsolatban.
  • Nem ez lenne az első kivonulás a Citi részéről, a kereskedelmi banki üzletágban korábban már Görögországból, Törökországból és Spanyolországból is kivonult az amerikai pénzintézet az alacsony profitabilitás miatt.
  • A japánban lévő 33 fiók a bank globális hálózatának csupán 1 százalékát teszi ki. Emellett a szigetországban működik egy hitelkártya és befektetési banki ága is a társaságnak. Utóbbiak sorsáról eddig még nem derült ki fejlemény.
  • A részvényárak tegnapi 2 százalékos emelkedés után jött a hír, a kereskedési órákon kívül nem volt érdemi mozgás a papírban.
A Citigroup árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu