Harapnivaló szinten a McDonald's

McDonald's gyorsétterem hamburger
Vágólapra másolva!
Érdekes szintekhez érkeztek a nagy amerikai gyorsétteremláncok részvényei, az NYSE parkettjén még mindig érvényben levő akciós kötési díjaink mellett akár jó beszállási lehetőségek is nyílhatnak. A McDonald's és a Yum! Brands papírjai az emelkedő trendvonalnál járnak, ha innen sikerül ismét felfele kanyarodniuk, akkor akár a korábbi csúcsokat is elérhetik az árfolyamok.
Vágólapra másolva!

McDonald's: Segíthet a dupla támasz?

A 2011 óta tartó emelkedő trendvonalig esett vissza a McDonald's árfolyama, ráadásul a 93-94 dolláros szintnél egy támasz is húzódik, ami megállíthatja a részvény további lejtmenetét. Nagy kérdés persze, hogy Oroszországban a gyorsétteremlánc helyi egységeit a jövőben érik-e újabb "támadások”, és hogy az ilyen jellegű kockázatokból vajon mennyit árazott már be a piac az utóbbi hetek áresésével?

Amennyiben a dupla támasz sikeresen megtartja a papírt, úgy akár a történelmi csúcsok is elérhetővé válhatnak. Ezeket a szinteket persze nem lesz könnyű átlépnie az árfolyamnak, ha viszont sikerülne, úgy akár 120 dollárig is kitarthat a hegymenet. Legalábbis a grafikonon kirajzolódó emelkedő háromszög formáció, illetve a Fibonacci szintek alapján is ezek a magasságok lehetnek elérhetők.

Az indikátorok egyelőre semleges jelzéseket küldenek, de ha stabilizálódik az árfolyam, akár hamar jöhetnek a fordulós jelzések is. Az MACD egyelőre csökkenő és még az eladási jelzés van érvényben, az RSI azonban már a túladott zóna széléről kisebb emelkedést mutat.

A McDonald's heti grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Yum! Brands: Itt is jöhet a fordulat?

Továbbra is emelkedő trendben mozog a KFC-iről és Pizza Hutjairól ismert Yum! Brands, ráadásul az árfolyam nemrég a csatorna alsó széléről ismét felfelé vette az irányt. Ha kitart a lendület, akár a csatorna felső szára is elérhető lehet 85 dolláros magasságban, persze ahhoz még pár ellenállást le kell győznie a papírnak.

Az 50 hetes mozgóátlag mellett 75 dollárnál egy ellenállás is húzódik, vagyis egyelőre korai lehet a nagy emelkedésben bízni. Akkor lesz igazán szép a technikai kép, ha már ezeket a szinteket is képes volt legyűrni az árfolyam.

Az indikátorok hasonló módon semlegesek, mint a McDonald's-nál. Ha viszont sikerülne emelkedni, úgy az MACD hamarosan egy vételi jelzéssel segíthetné még feljebb a papírt. Az RSI pedig a túladott zóna határáról kezdett kisebb emelkedésbe, ami egyelőre inkább enyhén pozitív jelzés.

A Yum! Brands heti grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu