Vágólapra másolva!
Egy százalék feletti ugrással vágott bele a napba az OTP, miután jó hangulat alakult ki reggel az európai tőzsdéken, ami átragadt a hazai piacra is. 
Vágólapra másolva!
  • Az európai börzéken kialakult jó hangulat átragadt a hazai piacra is, így a BUX 0,6 százalékos pluszban mozog nyitás után.
  • A főbb részvények közül az OTP halad az élen 1,1 százalékos ugrásával, amivel pénteki nagy zuhanását kezdte korrigálni. A bankpapír a 4100 forintos szintet veheti célba. A Magyar Telekom 0,3 százalékkal (376 forint), a Mol 0,8 százalékkal (11990 forint) erősödik, míg a Richter stagnál (3939 forint) nyitás után.
  • A forint is erősödni kezdett, és már 312,7-nél jár az euróval szembeni árfolyama.
  • Az európai tőzsdéken 0,8-1,4 százalékos emelkedéssel kezdődött a kereskedés, amivel a részvényindexek pénteki kisebb eséseiket korrigálják. Ma a londoni piac zárva tart banki szünnap miatt, így az átlagosnál alacsonyabb lehet majd az aktivitás.
  • Az emelkedést Mario Draghi hétvégi szavai is fűthetik. Az EKB elnöke is felszólalt a Jackson Hole-i konferencián, melyen az EKB elnöke elmondta, hogy a jegybank kész további lépéseket tenni az eurózóna gazdaságának támogatására, ha úgy ítélik meg. Draghi ígéretet tett a laza monetáris politika tartós fenntartására, és bízik benne, hogy a júniusban bejelentett intézkedések és a gyenge euró segíteni fogják az eurózónát.
  • A dollár tovább erősödik, és már 1,32 alatt mozog az euróval szembeni árfolyama. Legutóbb tavaly szeptember elején járt ilyen szinteken a jegyzés.
  • A Roche 8,3 milliárd dollárért felvásárolja az InterMune (Nasdaq) biotechnológiai társaságot. A Roche részvényenként 74 dollárt fizet az amerikai cégért, ami 38 százalékkal magasabb az InterMune pénteki záróáránál. Az amerikai vállalat elsősorban egy speciális tüdő gyógyszere miatt lehet érdekes a svájci gyógyszeróriás számára. A készítmény 1 milliárd dolláros bevételt generálhat 2019-ig világszerte. A hírre 0,7 százalékot emelkedett a Roche árfolyama.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu