Buffett pénzelheti a Burger King bizniszét

Vágólapra másolva!
Warren Buffett 3 milliárd dollárral segítheti a Tim Hortons Burger King által történő felvásárlását - írja a Marketwatch. 
Vágólapra másolva!

13:49 - Létrejött az üzlet

Délután hivatalosan is bejelentették a Burger King és a Tim Hortons összeolvadását. EZen túl Buffett szerepvállalását is megerősítették, a befektető 3 milliárd dollárral fog hozzájárulni az üzlethez.

13:27 - Buffett pénzelheti a Burger King bizniszét

  • Warren Buffett, a világ leggazdagabb embere is segíthet a Burger King-Tim Hortons ügylet létrejöttében. Bennfentes hírek szerint a milliárdos és cége, a Berkshire Hathaway elsőbbségi részvényeken keresztül 3 milliárd dollárt fektetne be az ügyletbe.
  • Ezzel a TIm Hortons 10 milliárd dolláros vételárának közel harmadát Buffett bocsájthatja a Burger King rendelkezésére.
  • Warren Buffett bekerülése a képbe megnöveli az esélyét az üzlet létrejöttének, melyet így a következő napokban be is jelenthetnek.
  • A milliárdos felbukkanása azonban nem lehet véletlen. A Burger King többségi tulajdonosa, Jorge Paulo Lemann partnere volt Buffettéknak, amikor a cég tavaly felvásárolta a ketchup termékeiről ismert Heinzet.
  • Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Burger King elsősorban adóoptimalizációs célból vásárolná fel a kávéiról és fánkjairól ismert Tim Hortonst.
  • Buffett lehetséges felbukkanásának, és vele együtt az üzlet könnyebb megvalósulásának hírére tovább vehetik a két érintett cég részvényeit. A TIm Hortons ma 4,3 százalékos, a Burger King 3,4 százalékos pluszban nyithat, miután tegnap is 20 százalék körüli ugrást mutattak be.