Vágólapra másolva!
Csak az OTP tud emelkedni a hazai főbb papírok közül, így a BUX is kis mínuszban mozog. A tőzsdéken viszonylag álmosan telik a kereskedés, az európai részvényindexek is pihenőt tartanak az elmúlt napok erősödése után. 
Vágólapra másolva!
  • Az elmúlt napok emelkedései után ma kisebb pihenőt tartanak az európai részvényindexek, melyek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A piacokon nincs egyértelmű irány, és ma fontos makroadat sem érkezik, ami lökést tudna adni a tőzsdemutatóknak.
  • A reggeli német makroadatok sem a vételi kedvet erősítik. A német importárak a vártnál nagyobb mértékben, 0,4 százalékkal csökkentek júliusban havi alapon. A GfK német fogyasztói bizalmi indexének előzetes szeptemberi értéke is csalódást okozott, mely 8,6 pontra esett vissza az augusztusi 8,9 pontról (várt: 8,9 pont). A fogyasztói bizalom romlása leginkább a fokozódó orosz feszültségeknek tudható be, ami miatt az utóbbi hetek német konjunktúra adatai folyamatosan romlottak.
  • Ezek után a hazai börzén sincs nagy mozgás, a BUX minimális mínuszban mocorog. Ezzel kissé lemaradó a régióban, a szomszédos piacokon ugyanis kisebb erősödéseket lehet látni.
  • A magyar főbb papírok közül csak az OTP-ben van erő, ami elsősorban a ma érkező kedvező elemzői véleménynek tudható be. A bankpapír 0,6 százalékos erősödésével már a 4200 forintos szint közelébe ért vissza. A többi blue-chip viszont inkább csak gyengélkedik, a Mol 0,3 százalékkal (12040 forint), a Richter 0,4 százalékkal (3899 forint), a Magyar Telekom 0,5 százalékkal (370 forint) csökken.
  • A forint a reggeli erősödése után nem sokkal a 313-as szint alatt mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 237,3-nál, a svájci franké 259,1-nél található.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu