Vágólapra másolva!
Folytatódott a csúcsdöntés az amerikai tőzsdéken, ahol az S&P 500 története során először a 2000 pontos szint felett zárt, míg a Nasdaq új 14 éves csúcsot ütött. Ázsiában pedig hatéve nem látott magasságokban található az ausztrál és hongkongi részvényindex is.
Vágólapra másolva!

USA: 2000 pont felett az S&P 500

  • Folytatódott a lassú felfelé araszolás az amerikai tőzsdéken, ahol az S&P 500 0,1 százalékos erősödés után története során először a 2000 pontos szint felett zárt. A Nasdaq 0,3 százalékot emelkedett, amivel új 14 éves csúcsot ütött, míg a Dow Jones 0,2 százalékos pluszt szedett össze.
Forrás: Investor.hu

  • A tőzsdéken uralkodó jó hangulat leginkább a többnyire kedvező makroadatoknak volt köszönhető. A tartós cikkek rendelésállományának remek statisztikái után az augusztusi fogyasztói bizalmi index is napvilágot látott, mely szintén felülmúlta a várakozásokat. Az index 92,4 pontra emelkedett a várt 89 pont helyett. Ezen túl annak is örülhettek a befektetők, hogy újabb tűzszünetet kötött a Hamász Izraellel, ami kissé enyhítette a geopolitikai feszültségeket.
  • Az amerikai gazdaság javulásáról árulkodó makroadatok után tovább erősödik a dollár, mely ma reggel már 1,316-nál mozog az euróval szemben. Ez új, közel egyéves mélypontot jelent. Az erősödő dollár nyomás alatt tartja az arany árfolyamát is, mely 1283 dollár környékén, nem sokkal a kéthavi mélypontok fölött mozog.
  • Közel 18 százalékot száguldott a Kite Pharma (Nasdaq), miután jól sikerültek az egyik legújabb rákgyógyszerének a tesztjei. A sikeres tesztek után hamarosan benyújthatják az új készítmény piacra dobási kérelmét is.
  • Egy nagyobb iPad piacra dobására készül az Apple (Nasdaq) a Bloomberg szerint. Az Apple 2015-ben dobhat piacra egy 12,9 inches új iPadet, ami a cég táblagépeinek értékesítését segíthetné felpörgetni. A vállalat nem kommentálta a pletykákat, az azonban már biztos, hogy a legújabb iPhone szeptemberben fog érkezni. A részvény tegnap 0,6 százalékkal gyengült, és kissé eltávolodott történelmi csúcsától.

ÁZSIA: Csúcson várakoznak az indexek

  • Viszonylag kis elmozdulások láthatóak az ázsiai tőzsdéken, ahol a legtöbb részvényindex 0,1-0,3 százalékos pluszt szedett össze. A hongkongi Hang Seng és az ausztrál S&P/ASX 200 emelkedése elakadt a hatéves csúcsoknál, és erőt gyűjthetnek az új csúcsdöntésekhez.
Forrás: Investor.hu