Vágólapra másolva!
Főleg ruha és használt holmi fogyott.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan nő hazánkban a kiskereskedelem forgalma: az idén júniusban mért 4,1 százalékos növekedéssel már egy éve erősödik a belső fogyasztás, a január és június közötti időszakban pedig több, mint 6 százalékos volt az emelkedés - tájékoztat a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ruhák és használt holmik

Úgy tűnik, főleg ruhákat és használt árukat vásárolunk, ha megtehetjük: a leginkább a textil-, ruházati és lábbeli üzletekben nőttek az eladások, 18,6 százalékkal. A használtcikk üzletekben 9 százalékos bővülést regisztráltak.

Népszerű az étel és a benzin

Ételből és üzemanyagból is többet veszünk, mint korábban. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 6,2 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,6 százalékkal nőttek az eladások. Azokban a boltokban, ahol nem élelmiszert árulnak mindössze 1,1 százalékos bővülést tapasztaltak.

Fehéredett a gazdaság

Az Európai Unió egészében nőtt a kiskereskedelmi forgalom júniusban, de csak 2,5 százalékkal, vagyis megközelítően sem olyan mértékben, mint Magyarországon. A szaktárca szerint a jelentős hazai növekedéshez hozzájárul, hogy az online pénztárgépek miatt fehéredett a kiskereskedelem.