Munka és sport: az egyensúly jövedelmező

Business Shoe Concept Shoe Sports Shoe Work Life Balance, legfittebb munkahely, stressz, egészség, egyensúly
Ki mondta, hogy választani kell?
Vágólapra másolva!
Másodszor várja cégek jelentkezését a Legfittebb Munkahely Felmérésre. A pályázat célja a tudatosítás, emellett díjazza azokat a hazai vállalatokat, amelyek aktív szerepet vállalnak abban, hogy egészségesek maradjanak azok, akiket alkalmaznak. A felmérés szervezői szeptember 30-áig várják a jelentkezőket.
Vágólapra másolva!

Számtalan kutatás is bizonyította már, hogy a munkavállalók jó egészségi állapota serkentőleg hat a cég gazdasági növekedésére. Egy fitt munkavállaló jobban koncentrál, motiváltabb a munkában, ritkábban betegszik meg és rövidebb időt tölt betegszabadságon. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint ma Magyarországon egy munkavállaló átlagosan nyolc napot hiányzik a munkahelyéről betegség miatt, ami éves szinten 32 millió munkanap kiesést okoz, ellenben ha hajlandóak pénzt fektetni a munkavállalók egészségébe, az akár triplán megtérülhet. Erre a problémakörre szeretné felhívni a figyelmet a tavaly alapított Legfittebb Munkahely Felmérés.

Ki mondta, hogy választani kell? Forrás: Andreas Prott

A Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj azzal a céllal jött létre, hogy feltérképezze a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját, valamint feltárja a fejlesztendő területeket és cselekvésre ösztönözze a munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt. A 2013-ban indult kezdeményezéshez idén az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja is csatlakozott, amely szakmai támogatóként és tanácsadóként segíti a program sikerességét.

A résztvevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kapnak dolgozóik fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen, valamint tanácsadásban is részesülhetnek. A felmérés mellett a szervezők kis-, közép-, és nagyvállalat kategóriában díjazzák is a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres testmozgást támogató vállalatok és dolgozóik teljesítményét.

2013-ban a felmérésre 34 vállalat és szervezet jelentkezett, a kérdőívet több mint 2500 munkavállaló töltötte ki. A szervezők idén 2014. szeptember 30-ig várják a vállalatok jelentkezését a http://legfittebbmunkahely.hu/ és http://www.egeszseg.hu/ weboldalakon.