Vágólapra másolva!
Felcserélték egymás között a szerepeket a magyar nagyrészvények. Ma reggel épp ellentétesen nyitottak, mint ahogyan zártak. A tegnap emelkedő OTP és Magyar Telekom csökkenéssel korrigál, míg a mínusszal nyugovóra térő Richter és Mol most kisebb pluszban áll.
Vágólapra másolva!
  • Megfordultak a szerepek ma reggel nyitsát követően a magyar tőzsdén, a tegnap emelkedő OTP (4160 forint) és Magyar Telekom (372 forint) 0,9 éls 0,8 százalékos mínusszal indított.
  • Ellenben a szerdán gyengélkedő Mol és Richter halvány emelkedéssel próbálja elfelejteni tegnapi csökkenéseit (+0,2% mindkettő).
  • A forint is folytatja a tegnapi kóválygást, jelenelg éppen 313-nál időzik az euróval szemben, míg egy dollárért 236,8 forintot kérnek el a banközi piacon, míg a svájci frankkal szembeni keresztárfolyam 259,3 közelében ingadozik.
  • Nyugat-Európában is hasonlóan folyik a kora reggeli kereskedés, egyelőre 0,1-0,3 százalék körüli mínuszok uralkodnak. Délelőttől érkeznek majd fontosabb makroadatok, amelyek irányt mutathatnka majd a tőzsdéknek. Ilyen lehet a német munkanélküliségi ráta, vagy az eurózónából érkező fogyasztói bizalmi index.
  • De az igazi izgalmakat az USA-ból délután érkező GDP-adat második olvasata tartogathatja, ami mellett még az amerikai munkaerőpiacról és a lakáspiacról is érkeznek majd adatok.