Vágólapra másolva!
Bekeményített délután a magyar tőzsde, ami nap végére 0,6 százalékos pluszban zárt. Közben Európában - a budapesti időjáráshoz hasonlóan - nem sokat javult a hangulat. Így felülteljesítettünk.
Vágólapra másolva!
  • A jó formát valamennyi nagyobb papírnak köszönhetjük, a blue-chipek kivétel nélkül erősödni tudtak ma.
  • A Richter nyújtotta a legszebb teljesítményt, 0,8 százalékos emelkedésével 3 885 forinton zárt, napi csúcsa közelében, holott napközben még a 3 805 forintot is megérintette. Délután jött komolyabb vételi erő, ezzel együtt a napi forgalom csak 336 millió forintos lett.
  • A Magyar Telekom viszont napi csúcson zárt 371 forinton, és 0,5 százalékos pluszt hozott össze. Szintén szép fordulatot csinált a papír a 365 forintos szintről.
  • A Mol és az OTP ugyan nem tudott napi csúcson zárni, de 0,4-0,7 százalékos emelkedéseket mutattak, ezzel pedig támaszt adtak a BUX indexnek. Fontosabb hírek nem láttak napvilágot, az amerikai kereskedés hiánya miatt pedig a forgalom sem volt túl acélos, 3,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.
  • A magyar eszközök mellett a forintban is volt erő, az euróval szemben 314,3, a dollárral szemben 239,3-ig jutottak a jegyzések.
  • A nemzetközi piacokon ugyanakkor már inkább az eladók domináltak, persze 0,1-0,2 százalékos esések mellett esésről azért nem beszélhetünk. A befektetők az amerikai piac zárva tartása mellett főleg az EKB csütörtöki ülésére figyelhetnek, ahol Mario Draghi, és a monetáris politika lesz majd fókuszban.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu