Vágólapra másolva!
A kezdeti emelkedés ellenére mínuszban zárt az OTP, mellyel párhuzamosan a Richter is csak kisebb emelkedésre volt képes. Amerikában új csúcsokon mozognak az indexek a remek feldolgozóipari statisztikák után, míg Európában viszonylag csendesen, kis pluszokban zajlik a kereskedés. 
Vágólapra másolva!
  • Megtört az OTP napközbeni lendülete, és a korábbi pluszok után 0,2 százalékos mínuszban zárt a bankpapír. Az OTP a 4200 forintos ellenállásával nem tudott megbirkózni, így 4160 forinton fejezte be a kereskedést.
  • A blue-chipek közül a Magyar Telekom és a Mol volt a legerősebb láncszem. A telekompapír 1,4 százalékkal, az olajpapír 1,3 százalékkal drágult, így az előbbi 376 forinton, utóbbi 12000 forinton zárt. A Molt a Concorde-tól érkező kedvező elemzői vélemény segíthette ma.
  • A Richter nem volt formában, és az OTP-vel együtt kisebb mínuszba csúszott vissza, bár zárásra 0,1 százalékos pluszba tudott lendülni. A gyógyszerpapírnak így nem segíthettek Bogsch Erik reggel nyilvánosságot látott biztató szavai.
  • Ezek után a BUX 0,5 százalékos pluszban zárt, miután nem tudta áttörni a 18 ezer pontos ellenállását.
  • A forint tovább gyengült délután, a dollárral szemben új kétéves mélypontra került, míg az euróval szemben már 316-nál mozog az árfolyama.
  • A délutáni amerikai makroadatok a vártnál jobban sikerültek. A Markit által készített feldolgozóipari beszerzési menedzserindex augusztusi értéke a várt 58 ponton történő stagnálás helyett minimálisan, 57,9 pontra csökkent. Az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe viszont 59 pontra emelkedett augusztusban (várt: 57 pont). A Markit indexe 4,5 éves csúcsnak, az ISM indexe pedig 3,5 éves csúcsnak felelt meg, melyek kivétel nélkül az amerikai feldolgoóipar pörgéséről árulkodtak.
  • Ezen túl az építőipari kiadások 1,8 százalékkal emelkedtek júliusban havi alapon, miközben a szakértők csak 1 százalékos bővülésre számítottak.
  • Az adatokra erősödni kezdett a dollár, mivel összességében az amerikai gazdaság további javulását mutatták a statisztikák. A dollár változatlanul egyéves csúcsán, 1,311 körül mozog az euróval szemben. Ez pedig szerepet játszik az arany mai mélyrepülésében is.
  • Az amerikai tőzsdéken folytatódik a lassú felfelé araszolás a remek statisztikáknak is köszönhetően, így az S&P 500 új történelmi, a Nasdaq új 14 éves csúcsot ütött minimális emelkedés után. A Dow Jones viszont 0,1 százalékkal gyengül.
  • Európában zárás előtt is tartanak a kisebb plusszok, a részvényindexek 0,1-0,6 százalékkal emelkednek. A belga index viszont 0,3 százalékkal gyengül.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu