Vágólapra másolva!
A tegnapi nagy emelkedés után kisebb korrekció van az európai tőzsdéken, itthon viszont csak minimális elmozdulás van. Az OTP csak halvány csökkenéssel piheni ki a tegnapi hegymenetét, a RIchter pedig ma reggel is drágulni tud.
Vágólapra másolva!
  • Csak kisebb korrekcióval indított a magyar tőzsde a tegnapi nagy rali után. Az OTP 0,2 százalékos mínusszal kezdte a napot azok után, hogy szerdán keményen vették a bankpapírt (+4,4%) az orosz-ukrán feszültségek enyhülésére. A Richter ellenben tovább folytatja jó teljesítményét és már csak 1 forintra van a 4 ezer forinttól (+0,2%).
  • A Mol fél százalékos pluszban (12 230 forint), míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos mínuszban található kora reggel. A Mol a 12 ezer forintos szintről pattanna, a Magyar Telekom pedig a 378 forintos lokális csúccsal küzd, egyelőre sikertelenül (jelenelg: 376 forint).
  • 313,7 közelében mozog a forint az euróval szemben, így sikerül tartani a tegnap reggel elért szinteket. A dollárral szemben 238,5-nél járunk, így a lokális csúcsoktól valamelyest sikerült távolodni. Ebben elsősorban a jó nemzetközi hangulatnak lehet szerepe.
  • Nyugat-Európában is korrigálják tegnapi hegymenetüket a tőzsdeindexek, a német DAX és a francia CAC40 0,4 százalékos mínusszal startolt. Ma délután 13:45-kor az EKB-ra szegeződik a figyelem, hisezn kamatdöntő ülést tart az európai jegybank. Még érdekesebb lesz a fél 3-kor kezdődő sajtótájékoztató, ahol Mario Draghi beszél majd a monetáris politikáról.