Csattan a forinton a befektetői pofon

Vágólapra másolva!
A jó formának a közelébe sem ér ma a forint, az euróval szemben 317,1, míg a dollárral szemben 246,1 közelében járunk. Nem segít a nemzetközi hangulat sem, de kár lenne mindent erre fogni.
Vágólapra másolva!

Fél háromkor már 317 felett járt a forint

Habár a délután első felében alábbhagyott a forintgyengülés, a megnyugvás nem tartott sokáig, ugyanis fél három körül már 317 fölé emelkedett a forint az euró ellenében.

Forrás: Investor.hu

Hogy állt a forint délben?

Az a helyzet, hogy a forint gyenge. Mármint ma is. Mert

  • egy euróért már 316,4,
  • egy dollárért pedig 245,5 forintot kell fizetni.

A nemzetközi hangulat sem jó

A nemzetközi hangulat persze nem túl acélos, a főbb európai részvény indexek mínuszban járnak, a fejlődő európai devizákat pedig inkább adják a befektetők. A lengyel zloty, az orosz rubel szintén 0,4 százalékot veszített már az euróval szemben, igaz, a cseh korona, vagy éppen a román lej azért viszonylag stabilan tartja magát.

Majdnem új csúcs

Ezzel együtt a forint pár perccel ezelőtt már 317-ig is eljutott, ami majdnem új lokális csúcsot jelent. Ugyanakkor a forint gyengülése a dollárral szemben már így is elég új lokális csúcsok eléréséhez, 246 felett jártunk ma délelőtt. Ezzel tehát folytatódik az elmúlt hónapokban látott tendencia, miszerint a forint főleg a dollárral szemben veszít értékéből, nem pedig az euróval szemben.

Nem sikerült erősre az aukció

Nem segíti az sem a forintot, hogy a mai 3 hónapos DKJ-aukció nem sikerült túl fényesre. Bár az átlaghozam újabb történelmi mélypontot ütött 1,38 százalékkal, a kereslet még a 62 milliárd forintot sem ért el, amire idén még nem volt példa. A tegnapi másodpiaci hozamhoz képest 1 bázispontos volt a csökkenés.

Forrás: ÁKK, Investor.hu

A forintot tehát délután is érdemes lesz majd figyelni, az elmúlt percekben látott kisebb korrekció után ugyanis akár újabb lokális csúcsokra futhatnak az árfolyamok az euróval, vagy akár a dollárral szemben.