Kicsattan az erőtől a Nike

Nike
Vágólapra másolva!
Sokadik nekifutásra sikerült átvinnie a napokban a 80 dolláros csúcsot a Nike-nak. Ráadásul elég erőteljes volt a kitörés, innen pedig akár új rekordok felé is veheti az irányt a sportszergyártó árfolyama.
Vágólapra másolva!

Korábban már többször is írtunk a Nike kedvező technikai képéről, ami alapján jelentős felértékelődési potenciált láttunk a részvényben. Megérte ránk hallgatni, hiszen a sportszergyártó részvénye új csúcsot döntött az elmúlt napokban. Ráadásul most a Nike mellett egy másik ruházati cégre, a VF Corporationre is érdemes lehet odafigyelni.

Nike: Végre sikerült a kitörés

A napokban sikerült átvinnie a Nike árfolyamának a 80 dolláros történelmi csúcsszintet, amivel már tavaly december óta küzdött. Ráadásul a kitörés meglehetősen erősre sikerült, ami szintén jó jelnek tűnik. (Legutóbb július 31-i, Kitörés előtt a Nike - Vonalzónkban írtunk a lehetséges kitörésről.)

Ezzel pedig az árfolyam kilépett egy emelkedő háromszögből, a formáció alapján pedig a 90 dolláros szintet veheti célba a papír. Ezt egyébként az MACD emelkedő trendje is megerősítheti.

Ha mégsem sikerülne felfelé vennie az irányt a részvénynek, akkor először a 80 dolláros támasz, illetve a tőle nem messze lévő emelkedő trendvonal foghatja meg a papírt. Egy ilyen kitörésnél gyakran visszateszteli a korábbi ellenállást az árfolyam, aminek sikeressége további lendületet biztosíthat a Nike-nak.

Nike napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

VF Corp.: Itt is sikerült csúcsot dönteni

A Nike-hoz hasonlóan kedvező képet fest főként a North Face, a Wrangler vagy a Vans márkákról híres VF Corp. grafikonja is. Egyelőre töretlen az emelkedő trend, amit az MACD indikátor emelkedése is megerősít..

Itt is régóta tart a hegymenet, és jelenleg a 64 dollár közelében lévő csúcsszint visszatesztelése történik. Ha a visszatesztből sikerül megpattannia a részvénynek, akkor első körben a 70,5 dollár környékén lévő 123,6-os Fibonacci szintig is elmehet az árfolyam.

Ha letörne a 64 dolláros támasz, akkor először az 50-es mozgóátlagig jöhet vissza a papír, de az ennek közelében lévő emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag is menedéket jelenthetne.

VF Corp. napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu