Szétszaggatják a jóganacit

Vágólapra másolva!
Szép meglepetéssel szolgált befektetőinek a jóganadrágjairól ismert Lululemon cég, aminek hatására 15 százalékot ugrott a részvény árfolyama. A társaság ugyanis hosszú idő óta először optimistább a jövőre vonatkozóan.
Vágólapra másolva!

Széttépték a Lululemon részvényét

Valósággal szétszakították a jóganadrágjairól híres, Lululemon cég részvényét a befektetők, miután a társaság felfelé módosította eredményvárakozását. A részvény több mint 15 százalékkal lőtt ki a hírekre.

Főleg az online értékesítések ugrottak meg a cégnél (éves alapon +30%), ami miatt a vártnál jobb negyedéves számokat tett közzé a Lululemon. Az augusztus 3-án zárult három hónapban 33 centes egy részvényre jutó eredményt (EPS) realizált a cég a várt 29 centtel szemben. Igaz, hogy az egy évvel ezelőtti szinthez képest (39 cent) ez jelentősebb csökkenés.

A bevétel majdnem 4 százalékkal múlta felül a várakozásokat (tény: 391 millió dollár, várt: 377 millió dollár). Habár a legalább egy éve nyitva lévő üzleteknél 5 százalékos bevétel lemorzsolódást lehetett látni. Mindenesetre a cég megemelte a teljes pénzügyi évére szóló prognózisát is, így 1,72-1,77 dollár lehet az EPS, míg a bevétel 1,8-2 milliárd dollár közé eshet.

Forrás: Investor.hu

Legutóbb a cég júniusban fogalmazott meg borúsabb előrejelzést a teljes évre,a mit most felfelé korrigáltak. A mostani hírek valamelyest enyhíthetik, a Lululemon részvényének elmúlt több mint egy évben látott gyatra teljesítményét.

Ugyanis tavaly június óta több mint 50 százalékkal szakad be az árfolyam, mivel az átlátszó jóganadrágok miatt súlyos profitkiesést szenvedett el a cég, és többek között a vezérigazgató is távozni kényszerült.

Nem árt az óvatosság

Azóta a kanadai központú cég nagy hangsúlyt fektet a minőségellenőrzésre, valamint jobban odafigyel a beszállító hálózatra is, igaz, hogy emellett igen komoly versennyel kell szembenéznie. A Nike, az Under Armour, vagy a Gap Athleta márkája ugyanis egyre jobban nyit ebbe a sportruházat szegmensbe is. Ez pedig nagy kihívás elé állítja a Lululemont is.

Forrás: Lululemon

A tavaly decemberben érkező új vezérigazgató, Laurent Potdevin úgy fogalmazott, hogy az idei év egy átmeneti időszak a cégnél, de úgy tűnik, hogy a mostani eredmények is azt igazolják, jó úton haladnak.

Ugyanakkor a cég eredményhányada nagyot esett éves alapon. A bruttó profithányad 54 százalékról 50,5 százalékra mérséklődött, míg az üzemi eredményhányad 23 százalékról 17,4 százalékra.

Habár a piac megörült a jelentésnek, azért ha a negyedéves számok mögé nézünk, akkor láthatunk aggályokat, nyilatkozta Brian Sozzi a Belus Capital elemzője a Reutersnke, épp a csökkenő eredményhányadokra utalva.

A nagy árfolyamugárssal erőteljesen törte át 50 napos mozgóátlagát a részvény, és próbál elugrani a június óta érzékelhető sávtól. Kérdés, hogy a hirtelen megpattanás után mekkora korrekció jönhet.

A Lululemon árfolyama (Nasdaq) Forrás: Investor.hu, AmiBroker