Rákapcsolt, és nyert a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Sikerült erősítenie nap végére a magyar tőzsdének, ezzel pedig 0,3 százalékos emelkedést hozott össze. Európa már nem volt ennyire erős.
Vágólapra másolva!
  • Ezzel 18 700 pont közelében sikerült zárnia a BUX indexnek, amit főleg a Mol és a Magyar Telekom támogatott.
  • Az olajipari cég részvénye 12 250 forinton tudott zárni, ez pedig közel 3 hónapos csúcsot jelent. Ezzel együtt a forgalom nem volt túl acélos, ahogyan az 1,4 százalékot emelkedő Magyar Telekom esetében sem. A telekomcég emelkedése főleg a tegnapi nagyobb esés korrekciójaként értelmezhető.
  • A Richter és az OTP valamelyest halványabban teljesített, inkább lefelé vették az irányt. Igaz, a Richter a zárószakaszban szépen megvették, és sikerült a 4 200 forintos szint közvetlen közelében zárni (4 195 forinton).
  • A magyar eszközök közül a forint már nem volt ilyen erős ma, az euróval szemben 314,9 közelében járunk, miközben a dollárral szemben 243,4-ig gyengült a forint. Az elmúlt napokban látott erősödést tehát valamelyest korrigáljuk.
  • Közben persze a nemzetközi piacokon nem túl acélos a hangulat, a forint mentségére szóljon. A főbb piacok inkább enyhe mínuszban állnak Európában, és az amerikai nyitás sem sikerült fényesre, holott a makroadatok alapvetően nem sikerültek rosszul.
  • Főleg az oroszok elleni szankciók, illetve a skót függetlenségről szóló népszavazás lehet az, ami nyugtalanította a befektetőket a héten. Drámai mínuszokat nem lehetett látni, de az előző hetek emelkedése látszólag megakadt, és az S&P 500 sem nagyon elmozdulni a 2 000 pont közeléből.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu