Vágólapra másolva!
Nem indult jól a hét az európai részvénypiacokon, így hazánkban sem. Itthon minden magyar nagypapír a negatív tartományban időzik kora reggel, de tőlünk nyugatra is az eladók kerültek fölénybe.
Vágólapra másolva!

Vételre ajánlja a Mol részvényeit a Goldman Sachs elemzője a korábbi semleges ajánlás helyett. A szakértő a célárát 16 000 forintra emelte 15 900 forintról. Ez 30 százalékkal magasabb a ma reggeli árfolyamnál (12 210 forint).

A Richter részvényeihez viszont továbbra is semleges ajánlást fűz a Goldman Sachs, míg célárát 4050 forintra csökkentette (korábbi: 4250 forint). Az új célár nagyjából 3-4 százalékkal van a ma reggeli ár (4169 forint) alatt.

A Magyar Telekom kisebb mínusszal indította hetet (-0,5%, 371 forint), az OTP árfolyama pedig 0,6 százalékkal csökken (4352 forint).

Az FHB Jelzálogbank rendkívüli közgyűlésen döntött az FHB Kereskedelmi Bank alaptőkéjének megemeléséről. 8,68 milliárd forintra emelték a tőkét a korábbi 5,23 milliárd forintról. A tőkeemelésre új részvények forgalomba hozatalával került sor, amit az FHB Jelzálogbank vett át és a részvények ellenértékét az FHB Kereskedelmi Bank rendelkezésére bocsátotta. Az FHB árfoylama 1,1 százalékkal csökken (719 forint).

A forint ma reggel is tartja 315-ös szintjét az euróval szemben, míg a dollárral szemben 243,2-nél jár. Múlt hét csütörtökön a magyar deviza korrigálta korábban elszenvedett gyengülését, ahonnan pénteken egy kicsit visszajött.

Nyugat-Euópában sem jobb a helyzet, 0,1-0,5 százalékos mínuszok rajzolódnak ki. A befektetők a csütörtöki skót népszavazás és a szerdai Fed kamatdöntő ülés előtt úgy tűnik már nem akarnak nagyobb részvényvásárlásba belekezdeni.