Vágólapra másolva!
Egy százalék feletti esést szenvedett el tegnap a technológiai túlsúlyos Nasdaq, miközben az amerikai piac többi részén mérsékeltebb esések alakultak ki tegnap. Részben emiatt ma Ázsiában nincs jó hangulat, és a legtöbb tőzsde inkább csak gyengélkedik. 
Vágólapra másolva!

USA: Megütötték a technológiai részvényeket

Több mint egy százalékkal került lejjebb a technológiai túlsúlyos Nasdaq tőzsdeindex, míg a Dow Jones 0,3 százalékkal emelkedett, az S&P500 pedig 0,1 százalékkal csökkent. A Facebook (Nasdaq) 3,7, a Netflix (Nasdaq) 4, a LinkedIn (Nasdaq) 7,6 százalékkal zuhant, és ez okozta nagy részben a Nasdaq gyengélkedését.

Forrás: Investor.hu

Hatalmasat esett a Tesla (Nasdaq) árfolyama is, a részvények 9 százalékkal zuhantak (253,86 dollárra), miután az egyik leginkább optimista elemző, Adam Jones a Morgan Stanleytől is úgy nyilatkozott, egyetért Elon Musk vezérigazgatóval abban, hogy túlértékeltek a részvények. Ettől függetlenül a Morgan Stanley még mindig felülsúlyozásra ajánlja a részvényt, óvatosságra intő megjegyzéssel.

66-68 dollár közé emeli az Alibaba a részvényenkénti IPO-árat a nagy befektetői érdeklődés miatt. Korábban 60-66 dolláros sávot határoztak meg. Tegnapi Tőzsdei rekordot dönthet az Alibaba Mérleg hírlevelünkből többet is megtudhat a cégről.

Az America Móvil (NYSE) eladná Mexikó keleti partvidékén lévő bizonyos eszközeit, melyek összértéke elérheti a 17,5 milliárd dolláros összeget is, írja a Bloomberg meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A kérők között lehet többek között az AT&T (NYSE) és a Softbank (Tokió) is.

2,5 milliárd dollárért tényleg megvásárolja a Microsoft (Nasdaq) a Mojang nevű játékfejlesztő stúdiót, igaznak bizonyultak tehát a múlt heti pletykák. A befektetők nem örültek annyira a hírnek, egy százalékkal csökkent az árfolyam.

Ma kezdődik a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahonnan majd magyar idő szerint szerda este tudhatjuk meg, hogyan döntöttek a QE-program további jövőjérőll, illetve érkezhetnek utalások a jövőbeli kamatemelések várható időpontjáról. A várakozások szerint további 10 milliárd dollárral csökkentenek a QE-program keretösszegén.

Az EURUSD árfolyama a tegnap délutáni 1,291 környéki szintekről kicsit visszább jött, kedd reggel 1,2932-nél mozog a jegyzés.

ÁZSIA: Mínuszban a piacok

Nem volt jó napjuk a vezető ázsiai tőzsdéknek kedden, Japánban, Kínában és Ausztráliában is visszafogott mínuszok uralkodnak.

Forrás: Investor.hu