Vágólapra másolva!
Jó napjuk volt tegnap az amerikai börzéknek, melyek jelentősebb pluszokat tudtak összeszedni. Az emelkedést a a kínai stimulusok híre is támogatta, ami a kínai tőzsdén is meghozta ma a vételi kedvet. 
Vágólapra másolva!

USA: Jó napjuk volt a tőzsdéknek

Jó napja volt kedden az amerikai piacoknak, a Dow Jones tőzsdeindex új napon belüli csúcson is járt, míg végül 0,6 százalékot emelkedve 17 132 ponton zárt. Az S&P500 pedig az elmúlt 4 hét legjobb napját produkálva 0,8 százalékos pluszban végzett. A hétfői egy százalékos mínusz után a Nasdaq is korrigált, 0,8 százalékot emelkedett.

Forrás: Investor.hu

Ma ismerteti döntését a Fed az eszközvásárlási program további jövőjéről, az elemzők újabb 10 milliárd dolláros csökkentést várnak. Ezzel a QE3 program kerete 15 milliárd dollárra csökkenne. De fontos lesz, hogy milyen hangot ütnek meg a jövőbeli kamatemeléssel kapcsolatban.

Az Adobe Systems (Nasdaq) árfolyama 4 százalék feletti mínuszba esett zárás után, pedig tisztított eredménye (EPS) jobb lett, mint a várt (tény: 28 cent, várt: 26 cent), míg árbevétele csak minimálisan vétette el az előrejelzést (tény: 1,01 milliárd dollár, várt: 1,02 milliárd). A szoftvereket gyártó cég a most futó negyedévre is kicsit pesszimistább, 1,03-1,08 milliárd dolláros bevételt vár, míg a piaci konszenzus 1,09 milliárd dollár.

Megemelte negyedéves osztalékfizetését a Microsoft (Nasdaq), méghozzá 28 centről 31 centre. Emellett a cég két új igazgatósági tag érkezését is bejelentette. Az egyik a Kraft Foods (NYSE) pénzügyi igazgatója, Teri List-Stoll, míg a másik a Visa (NYSE) vezetője, Charles W. Scharf. A Microsoft részvények 1,2 százalékot drágultak tegnap.

Az Endo International (NYSE) 2,2 milliárd dollárért vásárolná meg az Auxilium Pharmaceuticalst (Nasdaq), ez részvényenként 28,1 dollárt jelent. Az Auxilium részvényárfolyama 37 százalékot ugrott, 29,5 dollárra zárás után.

Nagyot ugrott a US Steel (NYSE) árfolyama (+4,4%), miután a cég új stratégiát jelentett be. Egyik Minnesotai vasércfejlesztését és Indianai karbon-egységét is befagyasztja, és a megspórolt pénzt az acélgyártásba fekteti. Emellett a cég szerint jelentősen magasabb harmadik negyedéves eredmény várható, mint amit a piac prognosztizál.

Ahogyan azt a piacon várták, a Boeing (NYSE) és a SpaceX is nyert a NASA "űrtaxi” tenderén. A Boeing 4,2 milliárdot kap a NASA-tól, míg a SpaceX 2,6 milliárdot. A program keretében 2017-re újra űrhajósokat küldene az USA a Nemzetközi Űrállomásra, méghozzá saját fejlesztésű eszközeivel, ugyanis jelenleg orosz rakétakilövőket használnak. A Boeing 0,8 százalékot erősödött tegnap.

ÁZSIA: Örülnek Sanghajban

Vegyesen teljesítettek a tőzsdék, ugyanis a japán parkett 0,1 százalékkal csökkent, ellenben Kínában pluszokat lehet látni. A sanghaji tőzsde közel 0,4 százalékkal emelkedik, azokra a hírekre, hogy a People's Bank of China 82 milliárd dollárnyi tőkét pumpált az öt legnagyobb pénzintézetbe. Sok befektető ezt úgy értelmezi, mint egy jegybanki stimulust.

Forrás: Investor.hu