Vágólapra másolva!
Szép pluszok alakultak ki az európai tőkepiacokon a skót népszavazás eredményére, 0,5-1 százalékos pluszokat lehet látni. Ez átragadt valamelyest a magyar tőzsdére is, itthon 0,2 százalékos emelkedést jelent.
Vágólapra másolva!
  • A Mol árfolyama 0,3 százalékkal emelkedik (12 500 forint), annak ellenére vételről semlegesre rontotta a Molra vonatkozó ajánlását a Deutsche Bank. A bankház elemzője a célárat is csökkentette, 15 500 forintról 14 ezerre. Ez alapján még nagyjából 12 százalékos felértékelődési potenciál lehet a papírban a DB célára szerint.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom egyelőre stagnál (372 forint), az OTP viszont 0,2 százalékos (4450 forint) emelkedésben van, a Richter pedig 0,3 százalékos (4080 forint) plusszal indított, viszont onnan már vissza is esett.
  • A forint tovább folytatja erősödését, és már 311-nél jár az euróval szembeni árfolyama, ami bő másfél havi forintcsúcsnak felel meg. Az USDHUF kéthetes forintcsúcs körül, 241,2-nél mozog, míg a svájci frankkal szemben egyhavi csúcs körül jár a magyar fizetőeszköz (257,6). A forint részben a tegnapi jó piaci hangulatból tudott profitálni, és az így kapott lendület eddig ma reggel is kitart.
  • Nyugat-Európában jó a hangulat a skót népszavazás eredményére, viszont a londoni FTSE100 tőzsdeindex a nyitás előtt még 1 százalékos pluszban volt, míg most már "csak" fél százalékkal emelkedett.