Vágólapra másolva!
Továbbra is New York és London a világ két vezető pénzügyi szolgáltatási központja az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport hétfőn ismertetett új globális rangsora alapján.
Vágólapra másolva!

Továbbra is New York és London a világ két vezető pénzügyi szolgáltatási központja az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport hétfőn ismertetett új globális rangsora alapján. A Z/Yen félévente összeállított listája 83 várost és térséget vizsgál. Az őszi rangsorban az első két helyen álló New Yorkot és Londont Hongkong, Szingapúr, San Francisco, Tokió és Zürich követi, az első tízben szerepel még Szöul, Boston és Washington.

Budapest helyezése nem változott Fotó: Mudra László [origo]

Varsó lecsúszott

A közép- és kelet-európai fővárosok a lista alsó negyedében vannak. Prága a 75. helyről a 63. helyre lépett elő, Varsó viszont 8 hellyel a 68. helyre csúszott vissza. Budapest változatlanul a 77. helyen áll. Moszkva 7 helyet veszített, és az új listán a 80. helyezést foglalja el a korábbi 73. hely után. A sereghajtó a 83. helyezett Reykjavík, de az alsó tíz között szerepel az euróövezeti perifériából négy központ: Athén (82), Ciprus (79), Lisszabon (78) és Madrid (74).