Javítani igyekszik a Magyar Telekom

2014.09.22. 09:17

Javítani igyekszik múlt heti nagy zuhanása után a Magyar Telekom, mely a Richterrel együtt emelkedik nyitás után. A BUX viszont kis gyengüléssel kezdett, miután az európai tőzsdéken is mínuszok alakultak ki reggel. 

  • Az európai tőzsdék gyengén indították a hetet, és a piacokon 0,2-0,8 százalékos mínuszok alakultak ki. Már Ázsiában is eladói nyomás alatt álltak a piacok, ami az európai börzékre is borongósabb hangulatot csempészett.
  • A Tesco közel 12 százalékot zuhant, miután a kiskereskedelmi-lánc közölte, 250 millió fonttal túlbecsülte az idei első féléves eredményeit. A vállalat augusztusban rontott profitvárakozásain, ám most kiderült, az akkori várakozások is túlzóak voltak. 
  • Hétvégén Ausztráliában találkoztak a G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybankárai. A szakemberek szerint az USA gazdasági növekedése megfelelő, azonban Európának és Japánnak további intézkedéseket kellene hozni a növekedés beindítására. A döntéshozók hamarosan arról is dönthetnek, hogy a fejlett országok további 2 ezer milliárd dollárral támogassák a világgazdaságot.
  • Ezek után itthon is kis mínuszok alakultak ki, a BUX 0,4 százalékkal gyengül nyitás után.
  • A főbb részvények közül a Magyar Telekom korrigálni kezdte múlt heti nagy zuhanását, és 0,6 százalékkal emelkedik. Rajta kívül még a Richter képes erősödni (0,5%).
  • A Mol viszont 0,2 százalékkal, az OTP pedig 0,6 százalékkal esik nyitás után.
Forrás: Investor.hu

 

Forrás: Investor.hu