Vágólapra másolva!
Nincsenek ma jó formában a piacok, amit még hétvégi kínai fejleményeknek is lehet tulajdonítani. Az amerikai börzék ezzel együtt igen rosszul állnak nyitás után, leginkább pedig a vezető technológiai papírokat ütik.
Vágólapra másolva!
  • Szinte valamennyi nagyobb részvény mínuszban jár, az Alibaba már 90 dollár alatt található, míg a Yahoo 5 százalék feletti mínuszban mozog. A Tesla, a SolarCity, vagy éppen az Amazon.com szintén szenved, komoly nyomás alatt tartják a befektetők a papírokat. Könnyen lehet, hogy az Alibaba tőzsdei bevezetése okozza a látványos gyengélkedést.
  • A vezető indexek az USA-ban 0,4-1,3 százalékos mínuszokat mutatnak, főleg a Nasdaq vezetésével. Ezzel együtt Európában sem túl jó a helyzet, 0,5-1,6 százalékos esések mutatkoznak, így folytatják az utóbbi napokban látott gyengébb teljesítményt a piacok.
  • A magyar tőzsdén ezzel együtt nem volt túl rossz ma a hangulat, a BUX végül 0,6 százalékos pluszban tudott zárni. Leginkább a Richter és a Magyar Telekom húzta a hazai börzét, előbbi ismét 4 ezer forint felett jár (4 062 forint), míg utóbbi 357 forinton tért nyugovóra. Valamelyest így sikerült korrigálni a pénteken látott gyenge teljesítményt.
  • Az OTP szintén rákapcsolt nap végére, 4 449 forintos záróárával pedig 1 százaléknál is nagyobb mínusz helyett végül 1 százalékos pluszban tudott zárni.
  • Egyedül talán csak a Mol volt gyenge ma, bár az utóbbi hetekben remek teljesítmény nyújtott, így egy kisebb korrekció nem nevezhető indokolatlannak. Végül 12 250 forinton zárt a papír.
  • A forint szintén korrekciót mutatott ma, az euróval szemben jelenleg 312,3 közelében mozog, míg a dollárral szemben 243,4 közelében jár.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu