Nagyobb minimálbért akar a Liga

számla, tartozás, fizetés
Vágólapra másolva!
A Liga Szakszervezetek a 2015. évi bértárgyalások mielőbbi megkezdését sürgetik. A szakszervezet számítása szerint a munkavállalók jelentős része minimálbért keres,ami most 66 ezer 500 forint. Ez az összeg jelentősen elmarad a létminimum 87 ezer 500 forintos összegétől.
Vágólapra másolva!

A Liga Szakszervezetek a 2015. évi bértárgyalások mielőbbi megkezdését sürgetik: számításaik szerint a munkavállalók jelentős része minimálbért keres,ami most 66 ezer 500 forint, ami jelentősen elmarad a 87 ezer 500 forintos létminimumtól.

Felzárkózás kell

A Liga azt javasolja, hogy a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek állapodjanak meg egy hároméves felzárkóztató programról, és 2015-2017-ben minden évben úgy emelkedjenek a legalacsonyabb bérek, hogy a ciklus végére a minimálbér összege megegyezzen a létminimum összegével.

Kevesebb, mint a létminimum Forrás: Origo

A költségvetési keretszámok ugyan még nem ismertek, de a miniszterelnök két egymást követő évértékelőjében is kijelentette, Magyarország jobban teljesít, sőt, több fontos gazdasági mutató terén felülmúljuk az Európai Unió átlagát, írja közleményében a Liga. Az érdekvédelmi szervezet szerint a 2009-es világgazdasági válság hazánkat sújtó hatásai lassan elhalványulnak és Magyarország egyre többet adhat vissza azoknak az adófizető munkavállalóknak, akik vállukon hordták a válság alatt az ország terheit.