Vágólapra másolva!
Jelentős zuhanás jellemzi a régiós bankpapírokat, amiben elsősorban a Raiffeisen Bank újabb profitfigyelmeztetésének van szerepe. A hírre az OTP is komoly mínuszba került.
Vágólapra másolva!

Ütik a régiós bankpapírokat

  • Komoly pesszimizmus uralkodik az európai tőzsdéken, a főbb részvénypiacok szinte mindegyike több mint 1 százalékos mínuszban tartózkodik. Legrosszabbul a bécsi parkett áll, amely 2,6 százalékot gyengült a mai kereskedésben.
Forrás: Investor.hu
  • Bécs gyengélkedésében komoly szerepet játszik a Raiffeisen Bank, amely július után újabb profitfigyelmeztetést adott ki. Ennek következtében pedig több mint 10 százalékos árfolyamzuhanást szenvedett el a Raiffeisen árfolyama. Ráadásul a pesszimizmus a többi régisó bankpapírra is átragadt, az Erste 3,6, míg az OTP 2,9 százalékos csökkenésben található.
Forrás: Investor.hu
  • Az OTP mélyrepülése miatt a BUX is a negatív tartományban ingadozik. Még a Richter 1,7, illetve a Mol 0,4 százalékos emelkedése sem tud az indexen nagy mértékben segíteni. A Magyar Telekom dél környékén tegnapi záróárán, 357 forinton található.
  • Mindeközben a forint igen jó erőben van, a tegnapi megingás után ugyanis ismét erősödésnek indult az euró ellenében. Az árfolyam már 310,5 alatt is járt az MNB délutáni kamatdöntő ülése előtt.
  • Nyugat-Európában is találni olyan részvényeket, melyek nagyobb elmozdulást mutatnak a mai kereskedés során. A norvég Yara például több mint 10 százalékot ugrott arra a hírre, miszerint a műtrágyagyártó tárgyalásokat folytat egyik versenytárásával, a CF Industries Holdingsszal a két cég egyesüléséről.
  • 2,5 százalékos emelkedést mutat a Philips árfolyama, miután a 123 éves holland cég bejelentette a vállalat feldarabolását. A jövőben le kívánják választani a világítótest üzletágat, és az egészségügyi, illetve fogyasztói javakat előállító egységekre kívánnak fókuszálni.