Újra lehet Norbi-részvényt kapni

Schobert Norbert, Norbi, tőzsde
Schobert Norbert, a Norbi Update igazgatótanácsának elnöke és felesége, Rubint Réka, a cég társtulajdonosa a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényértékesítéséről tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!
A jegybank jóváhagyta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. a kibocsátási tájékoztató kiegészítésének közzétételét, így folytatódik a részvények forgalomba hozatala. A Norbi-részvények értékesítését október 3-ig meghosszabbították.
Vágólapra másolva!

A kibocsátó Norbi Update Lowcarb Nyrt. és az ajánlattevők - Schóbert Ferenc Norbert és Schóbert Réka - az MNB által megszabott határidőn belül benyújtották kiegészítéseket, áll a jegybank közleményében. Mivel a papírok elkészítése időigényes volt, ezért Schóbert Norbert a részvények értékesítésének határidejét kitolta. Korábban úgy volt, hogy szeptember 26-ig lehet Norbi-részvényt jegyezni.

Schobert Norbert és Rubint Réka Forrás: MTI/Kovács Attila

Új információk

Szeptember 8-tól bárki tulajdonrészt szerezhet a Norbi franchise-ban. Egy részvény ára 990 forint, a részvényeladásból befolyó összegből a Schobert házaspár 840 millió forintot azonnal betesz a cégbe, ebből akarják fedezni a külföldi terjeszkedést. Szeptember 17-én a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) azt kérte az MNB-től, hogy függesszék fel a Norbi-részvények értékesítését, mert Schobert Norbert jogsértést követett el, amikor olyan információkat hozott nyilvánosságra, amelyek a kibocsátási tájékoztatóban nem szerepeltek. A sajtótájékoztatót, ahol a kérdéses információk elhangzottak, Norbi egyébként azért hívta össze, hogy csillapítsa a kedélyeket, mert több elemző is óvatosságra intette a potenciális befektetőket.

Schobert Norbertc a részvényértékesítéséről tartott sajtótájékoztatón Forrás: MTI/Kovács Attila

Az MNB szeptember 19-i határozatában a céget részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére szólította fel, és felfüggesztették a Nobi-részvények értékesítését.

Apportálják a védjegyeket

A védjegyeket a védjegyjogosulttal, Schóbert Ferenc Norberttel kötött, 2019. február 20-ig érvényes szerződés szerint a Norbi Update Lowcarb Nyrt. kizárólagosan használhatja, írta közleményében a Norbi Update. A védjegyek használatért ellenértéket eddig nem kért és a jövőben sem fog kérni. Schóbert Ferenc Norbert a megállapodás időtartamának lejárta előtt apportálja a védjegyeket a Társaságba. Az apportálásról a Társaság közgyűlése dönt, a nyilvános részvényértékesítés lezárása és a tőzsdei bevezetés után haladéktalanul kezdeményezni fogják a rendkívüli közgyűlés összehívását. Az apportálás előfeltétele, hogy a védjegyek piaci értékét független könyvvizsgáló állapítsa meg, ennek érdekében a Társaság független könyvvizsgálót kér fel az értékelés elvégzésére.