Hatalmas pofont kapott ma az OTP

Vágólapra másolva!
Óriásit kapott ma az OTP, a bankpapír egészen 4 000 forintig huzant a mai kereskedésben, holott egy héttel ezelőtt még 4 500 forint környékén mozgott.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP-t folyamatosan ütik a befektetők a héten, miután tegnap elfogadták a devizahiteles törvényt, illetve a Raiffeisen kedden profit figyelmeztetést tett közzé, főleg a vártnál nagyobb orosz és ukrán kockázatok miatt. Ezzel már több mint 10 százalékot esett a héten az OTP.
  • Valamennyi nagyobb magyar részvény is elgyengült délután, a Mol ismét 12 000 forintnál járt, míg a Magyar Telekom a 361 forintos napközbeni árfolyamát cserélte 357 forintra. A Richter az OTP-hez hasonlóan szintén 4 000 forint közelében zárt, igaz, a gyógyszerpapírnak ez csak 0,3 százalékos mínuszt jelentett.
  • Nem csak a magyar részvények teljesítettek ma rosszul, valamennyi piacon komoly eladói nyomást lehet látni. Az európai piacok a reggeli pluszaikat 0,9-1,5 százalékos mínuszokra cserélték, de az amerikai tőzsdék is bőven 1 százalék feletti eséseket mutatnak.
  • A legnagyobb papírok közül az Apple különösen szenved, már 4 százalékos mínusz közelében is megfordult, köszönhetően a telefonokkal kapcsolatos elhajlás problémáknak, illetve az operációs rendszer frissítésénél jelentkező hibáknak.
  • A gyenge tőkepiaci teljesítmény hátterében főleg az áll, hogy Mark Carney, a Bank of England elnöke szerint hamarosan elkezdődhet a kamatemelési hullám, miközben az elemzők korábban úgy számoltak, hogy ez legkorábban csak jövőre történik meg.
  • Az sem segített, hogy a szolgáltató szektorra vonatkozó beszerzési menedzserindex csak 58,5 pontos lett, miközben a konszenzus 59,2 pontot várt. Az előző havi 59,5 pontról így még nagyobb a visszaesés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu