Vágólapra másolva!
Hőszállítási szerződést kötött a PannErgy a GyŐR-SZOL Zrt-vel, melynek értelmében a cég geotermikus forrásból látja el hőenergiával az utóbbi társaságot. 
Vágólapra másolva!
  • Tizenöt évre szóló hőszállítási szerződést kötött a Győri Geotermikus Rendszer hőkapacitásának értékesítésére a PannErgy leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel.
  • A szerződésben foglaltak szerint a szolgáltatott geotermikus hőenergia tervezett mennyisége az előzetesen rendelkezésre álló adatok alapján évi 180 000 GJ. A hőszolgáltatás megkezdése a 2015-2016. évi fűtési szezonra várható. A projektet részben a tavaly elnyert vissza nme térítendő KEOP támogatásból finanszírozza a cég.

Mindenképp pozitívnak értékelhető a PannErgytől érkező hír, hiszen ezzel egy újabb partnerrel tudott megállapodni a győri projekt kapcsán. Ráadásul a tervezett 180 000 GJ/év hőmennyiség jelentősen növeli a Győrből származó várható bevételeket. Korábban az Audival kötött hosszú távú megállapodást a PannErgy 367 200 GJ hőenergia szállításáról.

Ha tényleg a vártnak megfelelően a 2015/16-os fűtési szezonban megindulhat a hőrtékesítés (vagyis kész lesz a projekt), akkor az nagyot lendíthet a cég eredményein. Ugyanis a közel 550 ezer GJ/év kapacitás a miskolci projekt várt 750-800 ezer GJ-os értékesítéséhez képest is jelentős, főleg úgy hogy korábban Győrnél még 360-400 ezer GJ-lal számoltak.

Persze kérdés, hogy valóban megvalósul-e a projekt átadása jövő év őszén, ugyanis korábban is volt példa arra, hogy csúszott a társaság egyik projektje.

A kedvező híreknek örülnek is a PannErgy részvényesei, így a cég papírjai már 4 százalék feletti pluszt mutatnak. Az árfolyam ezzel több mint féléves csúcson is megfordult (369 forint), legutóbb februárban járt hasonló szinteken a papír.

PannEgry napi gragikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu