Figyeljük a sörgyártókat!

Vágólapra másolva!
2014 szeptemberében a Heineken, a SABMiller, és az Anheuser-Busch is történelmi rekordot döntött, ahonnan lefele korrigáltak az árfolyamok. Mostanra viszont kezdenek érdekes szintekhez közelíteni a papírok, így érdemes lehet egyre szorosabban követni a mozgásukat. 
Vágólapra másolva!

HEINEKEN: Ismét elrugaszkodhat
(Amszterdam)

2014 márciusa óta emelkedő trendcsatornában halad a Heineken, és szeptemberben mindenkori csúcsát is elérte 62 eurónál. Azóta kisebb korrekció történt, melynek folyamán ismét megközelítette a papír a csatorna alját.

A további emelkedésben az 58 eurós támaszszint, illetve később az emelkedő 50 napos mozgóátlag segítheti. Ebben az esetben újra célba vehetné a csatornatetőt a történelmi csúcs közelében.

Ha jelenlegi szintjéről tovább gyengülne a papír, elsőként a csatornaalj állíthatná meg. Ha ezt letörné, a rövidtávú trendvonalban bízhatna, majd az 50 napos mozgóátlag foghatná meg 55 euró környékén.

A Heineken árfolyama Forrás: Amibroker, Investor.hu



SABMILLER: Markáns szintről pattanhat fel
(London)

A történelmi csúcs elérése után az árfolyam korrekcióba kezdett és már közelíti az emelkedő trendvonalát. Az innen való elrugaszkodást a 3300 pennys támasz, az 50 napos mozgóátlag, illetve a 61,8 százalékos Fibonacci-szint hármasa is elősegítheti.

Amennyiben sikerülne kihasználni ezt az erős támaszt, elsőként a 3450 –es szintnéltalálható ellenállást veheti célba. Feltéve, hogy ezt az akadályt sikerrel veszi, újra megkísérelheti elérni a korábbi rekord szintjét 3857 pennynél.

A hármas támaszszint eleste aggasztó jel lenne a SABMillernek. Azonban, ha ez bekövetkezne, még mindig számíthat a jelenleg 3150-nél állomásozó 200 napos mozgóátlagára.

A SabMiller árfolyama Forrás: Amibroker, Investor.hu

ANHEUSER-BUSCH: Támaszhoz közelít
(Brüsszel)

Érdemes lehet szemmel tartani a következő hetekben az Anheuser-Busch-t. Február óta halad emelkedő csatornában a belga sörgyártó, amely szintén szeptemberben érte el mindenkori csúcspontját.

Az árfolyam már kétszer visszatesztelte a 87,7 eurós támaszt, azonban akkor válna igazán érdekessé a papír, ha visszatérne csatornája aljához. Ezt ugyanis az 50 napos mozgóátlag, és a 85,4 eurónál található támasz is megerősíti. Amennyiben sikerülne innen elrugaszkodnia, ismét megcélozhatná a csatornatetőt 90 euró fölött.

Ellenkező esetben letörheti csatornáját, és komolyabb visszaesés következhet. Ebben az esetben először a 82 eurós szint nyújthat menedéket, ha pedig ez is elesne, a 200 napos mozgóátlag segíthet.

Az Anheuser-Busch árfolyama Forrás: Amibroker, Investor.hu