Ma a Richter kapta a nagy pofont

Vágólapra másolva!
Ma is gyenge volt a magyar tőzsde, az OTP helyett viszont főleg a Richter miatt szenvedett a BUX index.
Vágólapra másolva!
  • A gyógyszerpapírt egészen 3 900 forintig ütötték vissza a befektetők, az elmúlt hetekben látott jó teljesítményt ezzel jelentősen visszaadta a Richter. Fontosabb hír nem látott napvilágot, a forgalom pedig 1 milliárd körül alakult.
  • Az OTP-t szépen megrángatták ma is, 3 915 forintnál is járt az árfolyam, ugyanakkor nem sikerült érdemben elmozdulni végül a 4 000 forintos szintről. A forgalom jelentős volt, ismét meghaladta a 10 milliárd forintot, ráadásul a héten ezzel igen gyengén szerepelt a részvény, utoljára Csányi Sándor 2013 júliusi eladásainál volt ennyire gyenge az OTP egy héten.
  • A Mol és a Magyar Telekom szintén szenvedett, 1,1-1,2 százalékos mínuszokat mutattak a papírok. A Magyar Telekom esetében a hétfői frekvenciatender eredménye lehet majd fontos hír.
  • A BUX index így végül 1,2 százalékos mínuszban zárt, amivel már 17 600 pontig esett vissza.
  • A forintnak sem ment ma túlságosan jól, bár rövid ideig sikerült erősödni, jelenleg ismét 312 felett jár az euróval szemben, és 246-nál a dollárral szemben.
  • A nemzetközi piaci hangulat pedig elvileg támogató, a főbb indexek nem csak Európában, hanem Amerikában is pluszt mutatnak. Az elmúlt napokban látott igen gyenge szereplést ezzel valamelyest korrigálják a piacok, és az Apple is ismét 100 dollár közelében tartózkodik.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu