Ömleni fog a héten az adateső

Vágólapra másolva!
Valóságos adateső érkezik majd a következő napokban, ám ha jól felkészülünk, akkor nem kell tartanunk tőle, hogy az özönvíz minket is elsodorjon.
Vágólapra másolva!
  • Szinte valamennyi fontos régióból, országból érkeznek majd gazdasági adatok a következő napokban, ráadásul igazán üresjárat sem lesz majd.
  • A kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex különösen érdekes lehet, már csak azért is, mert a régiós kereskedés irányát alapvetően meghatározhatja. Japánból szintén jönnek majd fontos adatok, leginkább a Tankan ipari tevékenységet átfogó mutatója lehet az, ami piacmozgató erővel bírhat.
  • Magyarországról közben nem várhatóak fontosabb makrogazdasági adatok, sem MNB-ülés, sem kulcsfontosságú számok nem érkeznek majd.
Forrás: Investor.hu
  • Ezzel szemben Európából temérdek adat érkezik majd. Lesznek inflációs adatok, fogyasztói bizalmat mérő mutatószámok, emellett konjunktúraindexek is jönnek, bár a PMI-adatok inkább végső olvasatok lesznek majd.
  • Az EKB kamatdöntő ülése viszont mindenképpen nagy figyelmet kaphat, illetve az azt követő sajtótájékoztató is. Draghi a héten továbbra is elköteleződését fejezte ki a korábbi bejelentéseivel kapcsolatban, ezért az európai piacok irányát alapvetően meghatározhatják majd a csütörtöki fejlemények.
  • Az USA-ból szintén sok fontos adat jön majd, leginkább a munkaerőpiaci vonatkozásúak lehetnek majd érdekesek. Jön NFP és ADP is, munkanélküliségi ráta, de emellett a fogyasztói bizalmi index is beszédes lehet. Ezek függvényében akár az esetleges jövőbeli kamatemeléssel kapcsolatban is jöhetnek érdekes bejelentések, elszólások, melyek akár a piaci mozgásokban is tetten érhetőek lehetnek.
Forrás: Investor.hu