Vágólapra másolva!
Megvették a Magyar Telekomot a frekvenciapályázat eredményeire, és a többi blue-chip szintén emelkedni tud, melynek köszönhetően a BUX is a legjobban teljesítő indexek közé tartozik Európában. A nyugat-európai tőzsdéken viszont kissé borongós a hangulat, és ismét a mínuszok dominálnak.
Vágólapra másolva!
  • Nagyobb ugrással reagált a Magyar Telekom a frekvenciapályázat eredményeire, és az árfolyama 1,7 százalékos ugrással 360 forintra került. A papír nem mellesleg egy fontos szintről tudott pattani.
  • A vételi kedv a többi blue-chip piacára is át tudott ragadni, így az OTP a múlt heti zuhanását korrigálva 0,7 százalékkal emelkedik (4015 forint), míg a Mol 0,3 százalékos (12 030 forint), a Richter 0,5 százalékos pluszt (3925 forint) szedett össze.
  • Ezek után a BUX 0,7 százalékkal erősödik, amivel a régiós társaihoz hasonlóan teljesít. A régiós indexek pedig felülteljesítik a többi európai börzét, mivel Nyugat-Európában inkább lefelé csordogálnak az indexek, és 0,1-0,8 százalékos mínuszban mozognak.
  • Amerikában is inkább a mínuszok dominálhatnak majd, legalábbis nyitás után, mivel a határidős indexek szerint 0,4 százalékos gyengüléssel kezdődhet majd a kereskedés.
  • A forint pedig nem mutat határozott irányt eddig, és 312,6 körül mozog délben az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szemben 2012 júniusa óta nem látott szinten, 246,5-nél található a magyar deviza, tehát 27 havi forintmélypont alakult ki.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.