Jó formában van a forint

Vágólapra másolva!
Közel kéthavi csúcsokat közelít a forint az euróval szemben, és a jegyzés már a 310-es szint közelében jár. A másik szemünk azonban sírhat, mivel a dollárral szembeni árfolyam nem tud eltávolodni a bő két és félhavi mélypontoktól.
Vágólapra másolva!
  • Jó formában van ma a forint, mely kéthavi csúcsokat közelít az euróval szemben. Az árfolyam a 310-es szintek közelébe ereszkedett le, miután a ma délelőtti eurózónás makroadatok az EKB további lazító intézkedéseire vonatkozó spekulációkat erősíthették, melynek következtében általános eurógyengülés kezdődött a piacokon.
  • A forint már közel fél százalékot erősödött az euróval szemben az elmúlt egy napban, amivel csak a középmezőnyben foglal helyet a feltörekvő piaci devizák között.
Forrás: Investor.hu
  • A forintot a remek részvénypiaci hangulat mellett az ÁKK jól sikerült dkj-aukciója is segíti. Az aukción ugyanis folytatódott a hozamcsökkenés, a három hónapos diszkont kincstárjegyek soha nem látott alacsony hozamon, 1,36 százalékos aukciós átlaghozam mellett keltek el, ami 2 bázispontos csökkenést jelentett az előző aukcióhoz képest. Ráadásul a tervezett 40 milliárd forint helyett 50 milliárd forintnyi forrást vont be az ÁKK.
  • A forint a mai erősödésével fontos szintet közelít, a 310-es ellenállás ugyanis útját állhatja az emelkedésének. Ha ezen túljutna a forint, a legközelebbi megállót a 308-as szint körüli ellenállás jelentheti a számára, mely a hosszabb távú emelkedő trendvonallal együtt állíthatja meg az erősödését.
EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • A forint teljesítménye ugyanakkor hagy kivánni valót maga után, ugyanis a dollárral szemben ismét a bő két és féléves mélypontokat közelíti. Az USDHUF árfolyam 246-nál jár, de tegnap 247-nél is megfordult, ahol legutóbb 2012 júniusában járt a jegyzés.
USDHUF árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu