Pörög a biznisz a PannErgy-nél

Vágólapra másolva!
Hőszállítási szerződést kötött a PannErgy leányvállalata a Takata vállalattal, melynek értelmében az energiaipari cég fogja ellátni hőenergiával a Takata miskolci gyáregységét.
Vágólapra másolva!
  • A múlt héten bejelentett hőszállítási szerződés után újabb megállapodásról számolt be a PannErgy.
  • Az energiaipari cég (pontosabban a Kuala Kft nevű leányvállalata) 5+5 éves szerződést kötött a Takata Safety Systems Hungary Kft-vel.
  • A szerződés értelmében a Kuala Kft., mint hőtermelő, geotermikus forrásból látja el teljes körűen hőenergiával a Takata miskolci gyáregységét.
  • A hőszolgáltatást várhatóan október 1-én kezdi meg a PannErgy, amely időpontig a PannErgy Csoport vállalta a geotermikus hőenergia bekötését az épülő gyár energiacentrumába.
  • A szolgáltatott geotermikus hőenergia szerződött teljesítménye 3,9 MW, a várható hőenergia fogyasztás évente minimum 20 000 GJ. A felek megállapodása alapján, szükség esetén a teljes rendszer tartalék hőeállátását a Miskolci Hőszolgáltató Kft. (MIHŐ Kft.) fogja biztosítani.
  • A részvény már 1,5 százalékos pluszban volt a bejelentés előtt.

Úgy tűnik a PannErgy fokozatosan szélesíti vevői bázisát, hiszen korábban Győrben az Audival is kötött már hőszállítási szerződést, vagyis a cég nyit az ipari fogyasztók felé.

A Takata a PannErgy miskolci projektjének második fázisában kiépített rendszerére csatlakozik rá. A második fázist szeptemberben adta át a cég.

A 20 ezer GJ-os mennyiség nem túl jelentős, ha a mikolci projekt kapacitásait nézzük, ugyanis a cég hosszabb távon 700-800 ezer GJ éves hőeladást vár itt. Persze egy hosszú távú megállapodás mindenképp jó hír.

A PannErgy árfolyama Forrás: Investor.hu, AmiBroker