Vágólapra másolva!
Egyelőre csökkenés jellemzi az európai részvénypiacokat az EKB délutáni kamatdöntő ülése előtt. Eközben a kéthavi csúcson lévő forintot kivárás jellemzi 309,5 közelében.
Vágólapra másolva!
  • 0,1 százalékos csökkenésben található a német DAX index az EKB délutáni ülését megelőzően. Az elemzők szerint részleteket is közölhet az új eszközvásárlási programról az EKB, amivel az infláció, és az eurózóna gazdaságának felpörgetését célozná a szervezet. Erre a fél 3-kor kezdődő sajtótájékoztatón kerülhet sor.
  • Eközben a WTI típusú nyersolaj árfolyama 90 dollár elá esett, amire 17 hónapja nem volt példa. két nap alatt 95 dollár közeléből egészen 89 dollár alá esett ma a jegyzés. Egyébként hasonló tendencia figyelhető meg a Brent esetében is, amely 92 dollár közelében jár.
Forrás: Investor.hu
  • A hazai piac sem tudja függetleníteni magát az iránytól, dél környékén 1,2 százalékos mínuszban tartózkodik a BUX. Az index gyengélkedése mögött elsősorban a Mol (-1,8%) és az OTP (-2,2%) lejtmenete áll, ráadásul mindkét papír igen fontos szinthez érkezett, ami akár nagyban befolyásolhatja a jövőbeli irányt is. Az OTP számára a 4000 forintos, míg a Mol számára a 11800 forintos szint jelenthet fontos támaszt.
  • Eközben a a Richter és a Magyar Telekom egyaránt tegnapi záróára közelében ingadozik, igaz nagy érdeklődés nem övezi a részvényeket. Forgalmuk ugyanis a 100 millió forintot sem éri el.
  • A forintpiacon sincs komoly mozgolódás az EURHUF nagyjából a 309,5-310-es tartományban mozgott a délelőtti órákban. Ezzel továbbra is kéthavi csúcson találjuk az árfolyamot.
Forrás: Investor.hu