Vágólapra másolva!
Stabil növekedést produkál januári zuhanása óta az elektronikai cikkek forgalmazásával foglalkozó Best Buy üzletlánc. Ráadásul mellette szektortársa, a Target is összekapta magát az elmúlt hónapokban. Jelenleg mindkét papírra érdemes lehet odafigyelni, hiszen árfolyamuk egyaránt fontos szinteket tesztel, ahonnan akár nagyobb felpattanás is következhet.
Vágólapra másolva!

BEST BUY: Fontos szintről pattanhat

Azóta, hogy augusztus végén felhívtuk a figyelmet a Best Buyra, a 32,24 dolláros szintről egészen 35,53 dollárig kúszott fel az árfolyam. Igaz azóta egy korrekció is kibontakozott, ami azonban a 32 dolláros szint visszatesztjének is tekinthető.

Amennyiben ismét emelkedésnek indulna Best Buy, úgy ismét megcélozhatná a szeptemberben látott 36 dolláros szinteket. Ráadásul ennek legyűrése esetén akár a jelenleg 38 dollár közelében lévő csatornatetőt is megközelíthetné az árfolyam.

Ellenkező esetben a 32 dolláros támasz foghatná meg, melyet a csatornaalj, illetve hamarosan az 50 napos mozgóátlag is megerősíthet. Mindezek letörése igen negatív jelzés lenne, ebben az esetben akár a 200 napos mozgóátlagig visszacsúszhat az árfolyam.

Best Buy napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

TARGET: Kulcsszinthez közelít

2013 júliusában történelmi csúcsot ért el a Target 73,5 dolláros szinten. Onnan viszont erős visszaesést mutatott a szupermarket lánc, melynek során 55 dollár alá is lecsúszott.

Az elmúlt hónapok emelkedése közben több kulcsszintet, mint a csökkenő trendvonal, illetve a 200 napos mozgóátlag is áttört az árfolyam. Legutóbb a 62 dolláros szintet gyűrte le, melyet éppen most tesztel vissza az árfolyam. Amennyiben sikerülne elrugaszkodnia, úgy elsőként a 67 dolláros szintet vehetné célba az árfolyam. Sőt, ezt követően a még tavaly augusztusban keletkezett rés betöltésének is nekirugaszkodhatna a Target. Ezt az eshetőséget a mozgóátlagok aranykereszt formációja is előre vetítheti.

Amennyiben a 62 dollárnál nem lelne támaszra a papír, a 61 dolláros támaszban bízhat, melyet az 50 napos mozgóátlag is erősít. Ha ezek mind elesnének, a 200 napos mozgóátlag nyújthatna menedéket 59,7 dollárnál.

Target napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu