Nem gyógyít a csodapaplan

Család, Eltűnhetnek a termékbemutatók hiénái
Vágólapra másolva!
Megtévesztették a fogyasztókat, amikor a Sweet Dream alvásrendszer névvel ellátott termékét az egészségre gyakorolt valótlan hatásokkal népszerűsítették.
Vágólapra másolva!

Nem csillapítja a fájdalmat

László Lajos az általa forgalmazott paplanról azt állította, hogy a termék által visszavert távoli infravörös sugárzás gyógyító hatású. Többek között eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat, csökkenti a fájdalmat, segíti a duzzanatok és gyulladások csökkentését a nyirokáramlás javításával. 25 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal az egyéni vállalkozóra, áll a GVH közleményében.

Vállfájdalomra is javasolták a csodapaplant. Forrás: AFP/SPL

A Gazdasági Versenyhivatal az eljárásában azt vizsgálta, hogy a tájékoztatásokban megfogalmazott állítások megfelelnek-e a valóságnak. Lajos Lászlónak olyan bizonyítékot kell bemutatnia, amely minden kétséget kizáróan igazolja a hirdetésben szereplő állítások valódiságát.

A büntetés 25 millió forint

A GVH megállapította, hogy a benyújtott bizonyítékok nem alkalmasak a tájékoztatásokban szereplő egészségügyi hatások alátámasztására. Ha az egyéni vállalkozó a 25 millió forintos bírságot nem fizetné meg, a GVH kötelezte az azonos vállalkozáscsoportba tartozó Lajos Trade Kft.-t a bírság megfizetésére.