Meg sem állnak 25 ezer pontig a japánok

Vágólapra másolva!
A Nomura Holdings vezérigazgatója nagyon derülátó a japán részvények árfolyamát tekintve. Koji Nagai úgy véli, a következő 6 év során a japán részvényárfolyamok átlagosan 57 százalékot növekedhetnek. 
Vágólapra másolva!

Az előrejelzés nem teljesen alaptalan, a vezérigazgató ugyanis több, jelenleg is zajló folyamatra alapozza szavait. Nagai szerint ugyanis az ázsiai gazdaság növekedése és a jelenlegi japán miniszterelnök, Shinzo Abe nevéhez köthető program vezethet a vállalatok rendkívüli profitnövekedéséhez. Ez utóbbi keretében, a miniszterelnök neve után Abeonomics névre keresztelt gazdaságpolitika „három nyíl” segítségével igyekszik élénkíteni a japán gazdaságot: monetáris lazítással, fiskális élénkítéssel és strukturális reformokkal. Nagai véleménye szerint mindennek köszönhetően a Nikkei 225 index 2020-ig eléri a 25,000 pontos szintet, ami 57 százalékos növekedést jelent.

Nikkei napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A program hatására ugyan a jen nagy mértékben meggyengült a dollárral szemben, és Nagai szerint a 120-as szintig tovább is fog zuhanni, 2016 körül a 110-es szinten stabilizálódik. A jen az elmúlt hónapokban 4 százalékot esett a dollárral szemben, amiben közrejátszik, hogy míg a japán jegybank kitart a pénzügyi lazítás mellett, a Fed már a kamatemelést fontolgatja.

USDJPY napi grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu

Ha bízunk Koji Nagai szavaiban, az Investor Trader rendszerében található számos certifikát segítségével mi is profitálhatunk a Nikkei vagy a jen növekedésén, de akár csökkenésén is.