Földbe döngölték a bányaóriást

London Mining napi grafikon
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi eseménynek lehettünk tanúi londoni tőzsdét. Nagyon ritka ugyanis, hogy egy részvény árfolyama egyetlen nap leforgása alatt szinte nullára zuhanjon. London Mining-gal pont ez történt, a vállalat papírjai a nap folyamán több mint 90 százalékos mínuszban is jártak már.
Vágólapra másolva!
  • A London Mining részvényeseinek amúgy is számos ok miatt fájhat a fejük, hiszen elég, ha annyit tudunk: a cég Sierra Leonéban foglakozik vasérc kitermelésével. A mai gazdasági környezetben ez kétszeres átkot jelent, hiszen nem elég, hogy a vasérc árfolyama 2009 óta tapasztalt mélyponton van a kínai import visszaesése miatt, az Ebola-járvány egyik gócpontja is pont Sierra Leone.
  • Mindezek után ma a vállalat vezetése bejelentette, hogy a lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások zátonyra futottak. Úgy tűnik tehát, hogy nincs lehetőség további rövidtávú kölcsönökre. A vállat vezetői még hozzáfűzték, hogy a részvényeikben ezek után nincs, vagy nagyon kis érték van.
  • A részvényeseknek nem is kellett több, és a nap folyamán a földbe döngölték a papír árfolyamát, mely a vállalat kijelentésének megfelelően 0 nulla centet kezdte el közelíteni.
  • A papír járt 90 százalékos mínuszban is, később kicsit erősödni tudott és jelenleg „csak” 75 százalékos esést mutat.
London Mining napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu