Folytatódik a lejtmenet

2014.10.08. 09:18

Nincs hangulat-javulás a tőzsdéken, így Európában folytatódik a tegnap megkezdett lejtmenet. A borongós hangulatban a magyar piac is lefelé vette az irányt, elsősorban az OTP esése miatt. 

  • Folytatódik a tegnapi lejtmenet az európai tőzsdéken, így 0,2-0,7 százalékos mínuszban nyitottak a részvényindexek. A befektetőket továbbra is a gazdasági növekedéssel kapcsolatos félelmek nyugtalaníthatják elsősorban. 
  • Ezek után a BUX is tovább gyengélkedik, és 0,4 százalékkal csökken. A rossz hangulatban elsősorban az OTP-t találták meg a befektetők, a bankpapír 1 százalékkal esik.
  • Az OTP-vel kapcsolatos hír, hogy a bank is érdeklődik a lengyel FM Bank iránt. A lehetséges vételárról nincsenek információk, csak annyit lehet tudni, hogy az FM Bank eladója október végéig szeretné kiválasztani az egyetlen befutót az exkluzív tárgyalások megkezdésére. Az OTP mellett az Alior Bank, a BOS és egy magántőke-társaság érdeklődik a lengyel bank iránt.
  • A Mol közel fél százalékkal csökken, míg a Richter 0,4 százalékot veszített értékéből. A Magyar Telekom egyelőre stagnál a tegnapi zuhanása után.
  • A forint is gyengülni kezdett a rossz hangulatban, és 308,5-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. 
Forrás: Investor.hu

 

Forrás: Investor.hu