Vágólapra másolva!
Nem voltak ma sem nagy formában a főbb tőzsdék, korrekció helyett újabb mínuszokat lehetett látni. Itthon is, máshol is.
Vágólapra másolva!
  • A magyar tőzsdén a nagypapírok közül a Magyar Telekom kapta, miután egészen 348 forintig lökték vissza az árfolyamot. Igaz persze, hogy a nap elején 342 forintnál jár az árfolyam, de így is 2 százalékos lett a mínusz, ráadásul több mint 750 millió forintos volt a forgalom.
  • A Mol szintén megszenvedte a mai napot, és elveszítette a 12 ezer forintos szintet is. 1,2 százalékot veszített értékéből. Közben a Richter és az OTP csak 0,1-0,3 százalékos csökkenéssel zárt, ráadásul utóbbi sikeresen visszaküzdötte magát a 4 ezer forintos szint fölé.
  • Mondani sem kell, hogy a BUX így 0,7 százalékos mínusszal zárt, ami főleg a gyenge nemzetközi piaci hangulat számlájára írható. Sem a régiós piacokon, sem más európai indexek esetén nem volt ennél erősebb teljesítmény, a DAX 2 százalékos mínusz közelében mozgott szinte egész nap.
  • Továbbra is a növekedési félelmek játsszák a vezető szerepet az eladásokban, de a Fed eszközvásárlási programjának vége is okot ad a volatilitás növekedésére. Ebben a hangulatban így némileg meglepő, hogy a forint képes volt 306 alá visszatérni az euróval szemben, némi erősödést bemutatva.
  • A DAX a héten így több mint 4 százalékot esett, de az S&P 500 is közel 2,5 százalékot veszített értékéből. Az utóbbi három hét így igen gyengén fest a főbb indexeknél, nem csoda, ha egyre többen kezdenek a bikapiac esetleges végére gondolni.
Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu