Vágólapra másolva!
Ma is van miért aggódni a befektetőknek, a DAX 2 százalék feletti mínuszt mutat, de valamennyi fontosabb európai tőzsdén eladói nyomást lehet látni.
Vágólapra másolva!
  • Továbbra is a német gazdaság gyengélkedésével, illetve a globális növekedési félelmekkel vannak elfoglalva a befektetők, és változatlanul adják a papírokat. A DAX 8 800 pont alatt is járt, miközben valamennyi tőzsdén 1,2 százalék feletti mínuszokat lehet látni. Egy éve nem látott gyenge hetet produkálhatnak ezzel a piacok.
  • A magyar tőzsdén is gyengén szerepelnek a fontosabb papírok, valamennyi blue-chip a negatív tartományban időzik. Főleg a Mol szerepel rosszul, miután 1,7 százalékos mínuszával már 12 ezer forint alatt jár a papír, de az OTP is elbukta a 4000 forintos szintet.
  • A gyenge nemzetközi hangulatban a forint valamelyest jól tartja magát 306,7 közelében mozog az euróval szemben, ami csak minimális gyengülést jelent a reggeli 306-os szintekhez képest.
  • Ezzel együtt az amerikai piacokon mínuszok jöhetnek nyitáskor, mivel fontosabb makroadat pedig nem érkezik délután, így a nemzetközi piaci hangulat feltehetően nem változik majd a nap hátralévő részében sem.