Kivonul a lakossági piacról a Citibank

Debrecen, 2014. szeptember 9.
 Citibank
Debrecen, 2014. szeptember 9. A Citibank debreceni fiókja 2014. szeptember 9-én. A Citi Magyarország bezárja három vidéki fiókját 2014. szeptember 26-ai hatállyal, nevezetesen a miskolcit, a győrit és a debrecenit, ezt követően a hitelintézet magyarországi fiókhálózata kilenc budapesti és egy székesfehérvári egységből áll majd. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Csak a céges ügyfeleit tartja meg.
Vágólapra másolva!

A Citigroup világszerte 11 országban értékesíteni szándékozik lakossági üzletágait, köztük Magyarországon is. Tehát a közlemény szerint nem a kormány bankokra kivetett különadói és egyéb intézkedései miatt vonul ki a bank a lakossági üzletágból. Egyszerűen csak nem elég nagy piac számára Magyarország.

ahol tovább folytatja vállalati és intézményi, illetve kkv-ügyfeleinek (kis- és középvállalkozások) kiszolgálását, mint ahogyan azt 1985 óta teszi - írja közleményében a Citi.

Miért pont a Citi?

A Citi vállalati és intézményi üzletága továbbra is 160 országban, illetve közigazgatási területen működik. Magyarországon is maradnak. A lakossági üzletág sem volt különösen veszélyben itthon, hiszen a devizahitelezésben sem tört élre a bank, így nem érinti a bankot annyira a devizahiteles elszámoltatás sem.

A Citibank debreceni fiókja Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az egykor egyik legversenyképesebb számlacsomagjuk a tranzakciós illeték bevezetése után szűnt meg. Ma a hitelkártyapiacon tölt be vezető szerepet a CitiLife kártyákkal.

A közleményükben említik, hogy a nagyobb potenciállal rendelkező piacokra akarnak koncentrálni a jövőben. Magyarország ebbe a körbe nem férhetett bele.

2015-ben vége

Az aktív értékesítés a legtöbb érintett lakossági üzlet esetében folyamatban van, megvalósulásuk a piaci körülmények, a felügyeleti és egyéb jóváhagyások függvénye. A stratégiai lépések várhatóan 2015 végéig nagyrészt lezárulnak.

Az ügyfeleknek nem kell semmit sem tenniük

Az ügyfeleket a döntés nem érinti, a bank a tranzakcióig itthon is tovább folytatja működését, és azután sem kell félniük, hiszen az új vevőnek is az épp aktuális feltételek szerint kell kiszolgálnia az ügyfeleket, amelyeket csak a jogszabályi keretek között változtathat meg.