Megjósolta a bukást a blogger

tornádó vihar armaggedon kilátás hangulat csúnya fekete
Vágólapra másolva!
Bizonyára többek számára ismerősen cseng Jesse Livermore neve, aki elsősorban a tőzsdei lejtmenetek során bukott, illetve keresett milliókat. Napjainkban azonban újból feltűnt Livermore neve egy tőzsdeblog formájában. Érdemes lehet rá figyelni, hiszen az S&P500 újabb csúcsdöntését, majd az azt követő lejtmenetet is igen jól jósolta meg.
Vágólapra másolva!
  • Jesse Livermore a 20. század első felének egyik leghíresebb befektetője, aki több tőzsdeválságon, mint az 1929-es is igen sok pénzt kereset. Erre utal beceneve, azaz a Wall Street Nagy Medvéje is.
  • Napjainkban egy híres tőzsdei blogger használja becenévként a Jesse Livermore nevet. Ráadásul úgy néz ki, hogy érdemes lehet a jövőben megfontolni a blogger írásait. A Business Insider néhány korábbi bejegyzésének utánaolvasott, melyekben Livermore éppen azt „jósolta”, hogy az Alibaba tőzsdei bevezetésének napján új csúcsot állíthat fel az S&P500
  • Mondhatni bejött Livermore víziója, hiszen szeptember 19-én az S&P 500 új történelmi csúcsot állított be 2019 ponton. Ezután azonban beindult a lejtmenet, aminek eredményeképpen hétfő zárásig több mint 7 százalékot esett az index.
  • Mi lehet a tanulság? Az IPO-k során a tulajdonosok minél drágábban szeretnék eladni részvényeiket, ami így természetesen nem mindig kifizetődő a kisbefektetők számára. Ebben a helyzetben viszont igencsak észnél kell lenni, pláne, ha az Alibabáéhoz hasonló méretű tőzsdei kibocsátásra kerül sor. A tőzsdei kibocsátások tetőzése ugyanis általában a részvénypiacok történelmi csúcsával esik egybe.
S&P500 napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu