Vágólapra másolva!
20 rászoruló család pedig ingyen kapja a hűtőt.
Vágólapra másolva!

A régi, energiafaló hűtőgépek és fagyasztók cseréjét hűtőnként akár 35 ezer forinttal támogatja a Fejlesztési Minisztérium. A támogatásra 2014 október 27-től lehet pályázni a hűtőgép csereprogram honlapján. A nyertes pályázó a támogatás összegét az új gép vásárlásánál a megvásárolt gép árából levonhatja, tehát ennyivel kevesebbet kell majd fizetni.

A vételár fele

Az a pályázó, aki egy új, energiatakarékos (A+, vagy annál magasabb energiaosztályú) hűtőt vagy fagyasztót vásárol, a régi készülékét leadja a kereskedőnek és a cserével meghatározott mértékű megtakarítást elér, támogatásként kedvezményt kap az új gép árából. A támogatás mértéke az új hűtőgép vételárának maximum 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 ezer forint, A++ és A+++ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 35 ezer forint.

A családosokat támogatják. Hűtőgépreklám az ötvenes évekből Forrás: Wikipedia

Nyugdíjasok és nagycsaládosok

A csereprogramban a nyugdíjasok és a nagycsaládosok pályázhatnak. A támogatás igénybevételéhez. a készülék cseréjével minimum 10 százalékos energia, vagy minimum 20 kg/év széndioxid megtakarítást kell elérni.

Jótékony célra

A szaktárca október 21-én fogja ismertetni a program részleteit, itt kerül sor a pályázati tanácsadó oldal bemutatására, valamint a gyártók által rászoruló családok számára felajánlott 20 darab új, energiahatékony hűtőszekrénynek az Ökumenikus Segélyszervezet útján történő átadására.