2500 liter adózatlan gázolajat foglalt le a NAV

Vágólapra másolva!
A lefoglalt gázolaj értéke 1 millió 600 ezer forint, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal közleménye szerint a pénzügyőrök ellenőrzéseket végeztek a Dunánál, amikor éjféltájban észrevették, hogy az egyik közelben kikötött hajóhoz odaáll egy csónak, majd a hangokból arra következtettek, hogy éppen üzemanyagot szivattyúznak.

A vízijárműben 1250 liter gázolaj volt, amelyet egy 20 méteres műanyag tömlőn keresztül terveztek a Duna-parti ingatlan területére kiszivattyúzni. A pénzügyőrök a lakóhelyet is ellenőrizték, ahol még több gázolajat találtak egy tehergépkocsi rakterében, a garázsban, valamint a kertben elhelyezett hordókban, ám ezek származását a tulajdonos semmilyen bizonylattal nem tudta igazolni.

Büntetőfeljelentést tettek

A gázolajról megállapították, hogy jelölőanyagot tartalmaz. Ez kizárólag olyan gázolajban található meg, amelyet adómentesen szereztek be, és a jövedéki törvény szerint csak gazdasági tevékenységet folytató hajó üzemanyagtartályában használható fel jogszerűen. A pénzügyőrök gázolaj mellett a szállítására használt csónakot és tehergépjárművet is lefoglalták.

Az ügyben költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.